Muharrem Erkek Çanakkale'de: Beni, bu şehrin halkı belirledi

CHP'den Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen ve tartışmaların odağındaki isim olan Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çanakkale'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Hem Çanakkale’de aday belirleme yöntemi nedeniyle hem de İYİ Parti içinde bir dizi tartışmanın odağında bulunan önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün Çanakkale’nin Belediye Başkan adayı olarak partililerle ve hakla buluştu. 

İYİ PARTİ’DE MUHARREM ERKEK TARTIŞMASI SÜRÜYOR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’nun açıklamalarının ardından ortaya çıkan ve ifşa edilen Whatsapp görüşmeleriyle, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, Çanakkale’deki bir belediye meclis üyesini istifaya davet ettiğine ilişkin tartışmalar sürüyor.

İstifa teklifinin geldiği Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti İl Yöneticisi Ahmet Uslu ise istifa etmesi halinde CHP’li üst düzey bir yönetici ile görüşme sağlanacağını da açıklamıştı. Sonrasında CHP’li üst düzey yöneticinin önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek olduğu ileri sürülmüştü. Son olarak İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural da partiden istifa eden Özkan’ı, CHP’li Erkek üzerinden eleştirdi. 

CHP’DE PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ  

Diğer yandan kamuoyu araştırmaları üzerine Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak ilan edilen Muharrem Erkek’in adaylığı, aday adaylarından İrfan Mutluay’ın tepkisini çekti. Mutluay, kamuoyu araştırmasını 'kandırmaca' olarak değerlendirerek, Ankara’ya protesto yürüyüşünde bulunacağını açıkladı. Mutluay, aday belirleme yönteminin parti denetiminde önseçim olması gerektiğini savunuyor.

'HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK'

Erkek ise adaylığının açıklanmasının ardından, önce Anıtkabir ziyareti yaptı, ardından Çanakkale'ye geldi. Erkek için CHP üyesi kalabalık bir kitle Umurbey Beldesi Kavşağın'da karşılama yaptı. Daha sonra Erkek parti binasının bulunduğu Tarla Sokak’ta partililere seslendi. Erkek, burada, “Bizler delege seçimlerinden başlayarak, kongrelerimizde ve kurultayımızda, yüzyılın değişimini gerçekleştirdik. Şimdi, değişimin yüzyılı başlıyor. Her zaman söylediğimiz gibi; her şey çok daha güzel olacak” dedi.

Aday belirleme yöntemine ilişkin olarak ve aday adaylarından İrfan Mutluay’ın ‘atama’ kararına karşı Ankara’ya protesto yürüyüşünde bulunacağını açıklaması hatırlatılan Erkek, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nde adayı, Çanakkale halkı belirledi. Ben uzun yıllar aday tespit komisyonlarında görev yaptım. Biz her zaman hem parti içi demokrasiyi, hem yerelde demokrasiyi hem de ülkede demokrasiyi savunduk. Genel başkanımız en başta çok önemli kriterler ortaya koydu. Bunu hepimiz biliyoruz. Zaten parti üyeliği demek, partide belli görevleri üstlenmek, belli yerlere aday olmak demek parti hukukuna, tüzüğüne saygı duymayı gerektirir en başta. Genel başkanımız ne dedi? ‘Her yerde çok ciddi kamuoyu araştırmaları yaptıracağız, bir adayımız açık ara önde çıkıyorsa, o bizim adayımız olacak’ dedi. Çanakkale, farklı bir tablo oluştu. Adayları halk belirliyor, kamuoyu belirliyor. Halkın iradesi her şeyin üzerindedir. Partimizin adayı bellidir, tüm partililerimize düşen görev, adayın etrafında birleşip hep birlikte çalışmaktır. Yürümek çok güzeldir. Ama İrfan Bey'in ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının yanında yürümesini isterim ve beklerim.”