Çanakkale CHP'de adayın ön seçimle belirlenmesi isteniyor

Çanakkale’de CHP’liler, yerel seçim için adayın nasıl belirleneceğini merak ediyor. 4 aday adayından 3’ü üye bazında ön seçim için dilekçe verdi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Yerel seçim öncesi Çanakkale'de merak edilen konu; CHP’nin adayını nasıl belirleyeceği… Bugüne kadar CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Muharrem Erkek, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve iş insanı Mehmet Öngen aday adaylıklarını açıkladı.

2002 yılından bu yana Belediye Başkanlığı yapan Ülgür Gökhan’ın geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıkladığı Çanakkale’de, aday adaylığı yarışı da hız kazandı. Ancak, mevcut aday adayları arasından, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, CHP’nin hangi aday ile seçime gireceği henüz belli değil. 

4 aday adayından 3’ü üye bazında ön seçim için partiye dilekçe verdi.

İrfan Mutluay, Mehmet Öngen, Erdal Gezen

CHP LİDERİ ÖZEL KAMUYOYU ARAŞTIRMASINI İŞARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, aday belirleme yöntemine ilişkin olarak açıklamada bulunmuş ve 'kamuoyu araştırması' yöntemini dile getirmişti. Özel, “Kimsenin şüphe duymayacağı, 7 firma tarafından çapraz anket yapılacak. Diyelim 8 aday var, bunlardan biri öne çıktı. O kazanıyor, diğerleri kazanmıyor, adaylara ve örgütümüze de söyleyerek, o adayla yürüyeceğiz. Adaylardan biri açık farkla ve tek başına kazanıyorsa, o aday. Üç aday birbirine yakın ve yüksekse üçünü sandığa sokup örgüte soracağız. Örgüt denetiminde ön seçim yapacağız. Anketten şüpheye düştüysek bir kontrol anketi daha yaptırırız” demişti.