Tanju Özcan yeniden adaylık başvurusu yapacak

CHP MYK toplantısında ırkçı ve cinsiyetçi ifadeleriyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan partiye geri döndü. Özcan, yeniden Bolu Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İhraç edildiği CHP'ye bugünkü Parti Meclisi toplantısında alınan kararla affedilerek geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Parti Meclisi'nin kararının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Özcan, “Bu kararlar birlikte Genel Başkanımız ve ekibinin değişim konusunda kararlı olduğunu toplum da görmüş oldu” dedi.

Siyasi sebeplerle parti dışında kalan herkesin geri dönmesini umduğunu ifade eden Özcan, yeniden Bolu Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu da kaydetti.

Geçmiş dönemde yaptığı eleştirilerin eski yönetimle ilgili olduğunu, hiçbirinin kişisel olmadığını söyleyen Özcan, “Artık ileri bakmaktan yanayım” dedi.

Seçim sonrası sert bir şekilde eleştirdiği Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirmediğini ancak gerçekleştirmesinin önünde de bir engel olmadığını belirten Özcan, “Görsem saygıda, sevgide kusurda bulunmam” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Özcan, CHP Bolu Milletvekiliyken 31 Mart 2019'deki yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanı seçilmişti.

Tanju Özcan'ın 16 Mayıs 2022'deki belediye meclisi toplantısında AK Partili belediye meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki toplamıştı.

Bu olay üzerine bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan Özcan, Haziran 2022'de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Özcan, Temmuz 2021'de de Suriyelilere yönelik açıklamaları ve uygulamalarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yabancıların su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapacağına dair açıklamaları nedeniyle Özcan hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'nefret ve ayrımcılık' suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı. Bunun üzerine Özcan, "Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım" demişti.

14-28 Mayıs seçiminin ardından da Özcan, dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu ifade eden ve Kılıçdaroğlu'nu protesto eden Özcan, "Değişim ve Adalet" sloganıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü.

Yürüyüşün son günü CHP Genel Merkezi önünde açıklama yapan Özcan, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur" diyerek Genel Merkez önüne sandalye fırlattı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Özcan'a 26 Temmuz 2023'te kesin çıkarma cezası verdi. Karar tüzükteki şu maddeler gereğince alındı:

-Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak,
-Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak.

Tanju Özcan ihraç kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine devam etmiş, sosyal medya hesabından "Başarısız Bay Kemal 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti" demişti.

Etiketler Tanju Özcan chp bolu