Brezilya'da hükümet-yargı gerilimi: Bolsonaro destekçileri sokaklarda

Brezilya’nın sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro ile Federal Mahkeme arasında gerilim sürüyor. Bolsonaro, kongre üyesi Silveira'ya af kararını bozan Yüksek Mahkeme'ye karşı taraftarlarını sokağa çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya’nın sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ülkede Yüksek Mahkeme'yle yaşadığı gerilim tırmanıyor. Brezilya Federal Yüksek Mahkemesi'nin dokuz yıl hapis cezasına çarptırılan kongre üyesi Daniel Silveira’ya verilen af kararını bozmasının ardından Bolsonaro, taraftarlarına bugün sokağa çıkma çağrısı yaptı. 

EYLEMLER BUGÜN YAPILACAK

Reuters’in haberine göre, Bolsonaro, bugün yapılacak gösterilerin protesto amaçlı olmadığını, herkesin Anayasa'ya uyma arzusunu göstermek için yapıldığını söyledi. Bolsonaro yaptığı konuşmada, "Gösteri yapan herkesten Brezilya'nın doğru yolda olduğunu, herkesin Anayasa'ya uyması gerektiğini ve özgürlüğümüzü korumamız gerektiğini söylemelerini isterim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Rio de Janeiro'dan sağcı eski bir polis memuru olan kongre üyesi Silveira'ya farklı suçlardan verilen dokuz yıl hapis cezası ülkede tartışma konusu olmuştu. Bolsonaro'nun Silveira'ya af kararı çıkarması ise muhalefetin tepkisini çekmişti. Muhalefet affın anayasayı ihlal ettiğini belirtmiş, Yüksek Mahkeme de af kararına karşı aleyhte karar almıştı. (DIŞ HABERLER)