Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya 'salgın yönetimi' soruşturması

Brezilya'da Senato, Covid-19'a karşı önlem almayı reddeden sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun salgın yönetimi politikalarına yönelik soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının hızla arttığı ve her gün yüzlerce kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü Latin Amerika ülkesi Brezilya'da Senato, sağlık tedbirlerini uygulamayı reddeden aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun salgın yönetimi politikalarına yönelik soruşturma başlattı.

İKİ SORUŞTURMA BİRLEŞTİRİLECEK

Senato Başkanı Rodrigo Pacheco bu soruşturmanın, salgın döneminde federal kaynakların yerel hükümetlere nasıl dağıtıldığının araştırılması için Bolsonaro hakkında başlatılan ayrı bir soruşturmayla birleştirileceğini söyledi. ABD'nin ardından en yüksek Covid-19 kaynaklı ölü sayısının kaydedildiği ülke konumunda olan Brezilya'da Yüksek Mahkeme yargıcı Luis Roberto Barroso, Meclis'ten Bolsonaro yönetiminin salgın uygulamalarının araştırılması talebinde bulunmuştu.

'YOĞUN BAKIM HASTALARININ ÇOĞU 40 YAŞ ALTINDA'

Brezilya Yoğun Bakım Derneği'nin hazırladığı raporda, yoğun bakım ünitesine bağlı hastaların çoğunun 40 yaş altında olduğu kaydedildi. Uzmanlar, yoğun bakım ünitelerinin yüzde 52'sinin 40 yaş altı hastalar tarafından doldurulduğunu tespit etti. Önde gelen sağlık enstitüsü Fiocruz'un hazırladığı başka bir raporda ise, genç hastaların yoğun bakımda daha uzun süre tedavi gördüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)