Boşanma aşamasında olduğu kadını kaçıran muhtara 23 yıl hapis talebi

Çanakkale'nin Şerbetli köyü muhtarı Mustafa Kuloğlu boşanma aşamasında olduğu İ.K.'yi iki kez kaçırarak darp ve tehdit etti. Savcılık, Kuloğlu için 23 yıl hapis istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Şerbetli köyü muhtarı Mustafa Kuloğlu, boşanma aşamasında olduğu İ.K.'yi iki kez kaçırdı. İlkinde Mustafa Kuloğlu ve İ.K.'den haber alamayan yakınları 23 Nisan 2022'de polise başvurdu. Yakalanan Kuloğlu, savcılık ifadesinin ardından serbest kalırken İ.K. için koruma kararı verildi.

Ancak Mustafa Kuloğlu, İ.K.'yi 8 Haziran 2022 yılında yeniden kaçırdı. Emniyetin aramaları sonucu Mustafa Kuloğlu ve İ.K., Şerbetli köyündeki bir evde bulundu. Gözaltına alınan Kuloğlu, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Kuloğlu hakkında ikinci kaçırma olayı için hazırlanan iddianame tamamlandı. Buna göre savcılık 23 yıla kadar hapis cezası talep etti. 

'ÖLÜM KORKUSU YAŞAMAK İSTEMİYORUM'

DHA'nın haberine göre, Mustafa Kuloğlu, iki kez boşanma aşamasında olduğu İ.K.'yi kaçırdı. Nisan 2022 yılında yaşanan ilk kaçırma olayı için Çan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın geçen 1 Mart'ta görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, sanık Kuloğlu'na 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi, ardından sabıkasız olması ve alacağı cezanın geleceği üzerine etkisini göz önünde bulundurarak, cezayı 3 yıl 4 ay hapse çevirdi. Sanığa, 'eşi kasten yaralama' suçundan ise 150 gün karşılığı 6 bin TL adli para cezası verildi. Kuloğlu'nun para cezası 5 yıl süreyle ertelendi.

Haziran 2022'de yaşanan ikinci kaçırma olayı ile ifade veren İ.K., ölüm korkusu ile yaşamak istemediğini ve davacı olduğunu söyledi. Kuloğlu hakkında açılan soruşturma tamamlandı. İddianamede savcı, İlker Mustafa Kuloğlu için 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7 yıla kadar, 'kasten yaralamadan' 6 yıla kadar, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan da 10 yıla kadar hapsini istedi. İddianame, Çanakkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Kuloğlu'nun yargılanmasına 15 Mart'ta başlanacak. (HABER MERKEZİ)