Evlenme vaadi ile kaçırılan çocuğun annesi: Kızım neden bulunamıyor?

Batman’da 15 yaşındaki K.A., evlenme vaadiyle Gökhan Yavuz tarafından kaçırıldı. Çocuğun annesi Makbule Arslan, çocuğunun reşit olmadığını, evlenemeyeceğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Anne Makbule Arslan, kızının fotoğraflarına bakarak ağlıyor.
Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman'ın Çamlıtepe Mahallesi'nde, 10 Aralık'ta evlenme vaadi ile kaçırılan 15 yaşındaki K.A. 11 gündür bulunamadı. Anne Makbule Arslan, çocuğunu kaçıran Gökhan Yavuz’un haber yollayarak K.A. ile evlendirilmesini teklif ettiğini belirterek kendilerinin buna razı olmadıklarını söyledi.

Gökhan Yavuz

ÇOCUĞUN AİLESİ SUÇ DUYUSUNDA BULUNDU

K.A., okul çıkışında Gökhan Yavuz tarafından kaçırıldı. K.A.’nın babası Yusuf Arslan'ın iş yerinde tekstil işçisi olarak çalışan Gökhan Yavuz'un, K.A ile iş yerinde tanıştığı ve K.A.'yı kaçırmadan önce ikamet ettiği evi boşalttığı belirtildi. K.A.'nın ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından K.A.'nın bindirildiği araca polis tarafından el konuldu, araç sahibinin ifadesi alındı. K.A.’nın ailesi, çocukları kaçırıldıktan sonra Gökhan Yavuz'un haber yolladığını ve 15 yaşındaki K.A. ile evlendirilmesi teklifinde bulunduğunu anlattı. K.A.'nın annesi Makbule Arslan, teklifin kabul edilemeyeceğini belirterek kızının bulunmasını talep etti.

'KIZIM EVLENME YAŞINDA DEĞİL'

Makbule Arslan, çocuğunun 11 gündür bulunamamasının acısını yaşadığını belirtti. Kızının yaşının ufak olduğunu vurgulayan anne Arslan, "Çocuğumu zorla götürdüler. Gökhan'ın ailesi, çocuğumun kendi rızası ile gittiğini söylüyor. Bize aracılar ile haber yolluyorlar. Kızımın gelinlik giymesini, nişan yapılmasını istiyorlar. Böyle bir şey nasıl olur? Benim yavrum daha çocuktur. Kızım bugün yetişkin olsa ve gitseydi biz de ‘Büyüktür kendi istediği ile gitti’ der susardık. Benim kızım daha 15 yaşında, yani çocuk. Evlenme yaşında değil. Ne şekilde olursa olsun kızımı istiyorum. Yavrumu bana geri versinler. Nereye gücümüz yettiyse gidip şikayetçi olduk. Neden 11 gündür çocuğum bulunamıyor" diye konuştu.

'BÖYLE FEODAL BİR ŞEY KABUL EDİLEMEZ'

Baba Yusuf Arslan da kızının çocuk olduğunu vurgulayarak rızası dışında kaçırıldığını söyledi. “15 yaşındaki bir çocuğun rızası nasıl olabilir?” diyen Yusuf Arslan, Gökhan Yavuz'un ikamet ettiği evi boşaltırken komşulara ‘kız kaçırdık o yüzden gidiyoruz’ dediğini ileri sürdü. Aileler aracılığıyla kendilerine haber gönderildiğini de ifade eden baba Arslan, şunları söyledi: "Yüzük takalım, nişan yapalım’ gibi haber yolladılar. Benim kızım daha çocuk. Evine gelmesi, getirilmesi şart. Böyle feodal bir şey nasıl kabul edilir? Bir yandan birileri bize haber yolluyor. Diğer yandan da polise ‘biz bilmiyoruz’ diyorlar. Neden bugüne kadar çocuğum bulunmadı?”

Amca Hüseyin Arslan ise Gökhan Yavuz'un ailesinin korucu olduğunu ve buna güvenerek yeğenini kaçırdıklarını ileri sürdü. Eski milletvekilleri aracılığı ile kendilerine haber gönderildiğini de dile getiren Arslan, "Üç beş korucu, Yavuz’a destek veriyor. Bunlar silaha mı güveniyorlar? Kızımız çocuk daha” dedi.