Bolsonaro ilk kez konuştu, seçim yenilgisinden hiç bahsetmedi

İkinci turda Lula'ya karşı kaybeden ancak yenilgiyi kabullenmeyen Bolsonaro ilk kez kameraların karşısına çıktı, seçim sonucuna değinmedi ve 'anayasa çerçevesinde hareket edeceğini' söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da pazar günü yapılan Lula da Silva'nın kazandığı seçimlerin ardından Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Alvorada Sarayı'nda ilk kez açıklama yaptı.

Kısa süren konuşmasına kendisine oy verenlere teşekkür ederek başlayan Bolsonaro, "Hep antidemokratik olarak damgalandım, beni suçlayanların aksine her zaman anayasa çerçevesinde davrandım. Basını ve sosyal medyayı kontrol etmekten hiç bahsetmedim. Devlet başkanı ve vatandaş olarak anayasamızın tüm emirlerine uymaya devam edeceğim" dedi.

'Trump hayranı' olarak da bilinen Bolsonaro, seçim sonuçlarını açık şekilde kabul etmediği konuşmasında, kamyoncuların başlattığı yol kapatma protestolarına işaret ederek, "Mevcut halk hareketleri, seçim sürecinin yürütülme şekline yönelik öfke ve adaletsizlik hissinin sonucudur" değerlendirmesini yaptı.

Şiddet içeren gösterileri reddeden Bolsonaro, "Barışçıl gösteriler her zaman memnuniyetle karşılanacaktır, ancak bizim yöntemlerimiz, özel mülkün işgali, mirasın yok edilmesi gibi her zaman halkı mağdur eden solcuların yöntemleri olamaz" diye konuştu.

Devlet Başkanı, ekonomik ve dini özgürlükler ile Brezilya'yı savunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bolsonaro, 1985'te demokrasinin yeniden tesis edilmesinden bu yana ikinci dönemine seçilemeyen ilk devlet başkanı olmuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Bolsonaro Lula brezilya