Boğaziçili öğrencilerin yargılandığı 'sergi davası' ertelendi

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto etmek amacıyla kampüste sergi açan öğrencilerin yargılandığı davanın bugün görülmesi beklenen duruşması, 1 Haziran’a ertelendi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasına karşı öğrenciler pek çok kez eylem yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencilerin düzenlediği sanat sergisinde, Kabe fotoğrafının bulunduğu resmi yere serdikleri iddiasıyla iki öğrencinin tutuklu yargılandığı davanın beşinci duruşmasının bugün görülmesi bekleniyordu.

İstanbul 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden Boğaziçi sergi davası duruşma yapılmadan bazı evrakların tamamlanması gerekçeyle 1 Haziran’a ertelendi.

EL KONULDUĞU İDDİA EDİLEN MATERYALLERE İLİŞKİN MAHKEMEYE BİLGİ GELMEDİ

Duruşmada, mahkemenin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden “şahmeran figürlü Kabe posteri asılması” sebebiyle oluşan olumlu ve olumsuz tepkilerin tespit edilmesi için açık kaynak araştırması yapılması talebinin henüz karşılanmadığı da ortaya çıktı. Aynı şekilde Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden el konulduğu iddia edilen materyallere ilişkin de mahkemeye henüz bilgi verilmedi. Bu raporların toplanması için dava, 1 Haziran’a ertelendi. (HABER MERKEZİ)