Binance CEO'su konuştu, Bitcoin yükseldi

Binance CEO'su Changpeng Zhao yeni bir fon kuracakların açıkladı ve "Kripto bir yere gitmiyor. Biz hala buradayız. Yeniden inşa edelim" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kripto varlık borsası FTX'in çöküşü sonrasında düşüşe geçen Bitcoin'i Binance CEO'su yükseltti. Dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, likidite sorunlarında yardımcı olması için endüstri fonu kuracaklarını açıkladı. 

Sabah saatlerinde Zhao'nun açıklamasının ardından Bitcoin 15 bin 800 seviyesinden 16 bin 700 seviyesine kadar çıktı. 

Zhao açıklamasında "FTX'in art arda artan olumsuz etkilerini azaltmak için Binance, aksi halde güçlü olan ancak likidite krizinde olan projelere yardımcı olmak için bir endüstri kurtarma fonu oluşturuyor. Daha fazla detay yakında gelecek. Bu arada, uygun olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen Binance Labs ile iletişime geçin" ifadelerini kullandı. 

Zhao diğer sektörlerden ortak yatırım yapmak isteyenlere "Hoşgeldiniz" dedi ve "Kripto gitmiyor. Biz hala buradayız. Yeniden inşa edelim" mesajı verdi.

MUSK: BITCOIN TOPARLAYACAK

İş insanı Elon Musk da Zhao ile aynı dakikalarda Bitcoin'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Musk sahibi olduğu Twitter'da takipçilerine verdiği yanıtlarda "BTC başaracak ama uzun bir kış olabilir" dedi.

Ne olmuştu?

Binance, kendisi gibi bir kripto varlık borsası olan ve likidite sıkıntısı yaşadığı bilinen FTX'i satın alarak 'kurtaracağını' açıklamıştı. Binance daha sonra FTX'te durumun bilinenden daha kötü olduğunu ve satın almadan vazgeçtiklerini duyurmuştu. Kısa süre sonra FTX'in CEO'su istifa ederek farklı bir ülkeye kaçtı ve şirket iflasını açıkladı. 6 milyar dolara yakın büyüklüğü bulunan şirketin çöküşüyle başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para birimi büyük değer kaybetmişti. Bitcoin 15 bin 600 seviyesine inerek son 2 yılın en düşük seviyesine gerilemişti.

Zhao'nun açıklamasında sonra toparlanan Bitcoin, yeniden 17 bin seviyesine yaklaştı. 

(HABER MERKEZİ)