Bebek Sahili'ndeki Ö.K. sonradan vatandaşlık almamış

Bebek Sahili'ndeki halka açık bölgede cinsel ilişkiye girdikleri için tutuklanan iki kişiden Ö.K.'nin Pakistanlı olduğu iddiası gerçek dışı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı sahilinde halka açık alanda cinsel ilişkiye girdikleri için gözaltına alınan iki kişiden Ö.K. hakkındaki 'sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu' iddiası mahkeme kaydı ile yalanlandı. 31 Mayıs 2022 tarihinde Bebek sahilinde çekilen bir video sosyal medyada hızla yayıldı. Videodaki kişilerden Ö.K. Bebek sahilinde cinsel ilişkiye girdiği suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Olayın ardından söz konusu iki kişiyle ilgili sosyal medyada mültecilere yönelik nefret söylemini besleyebilecek birçok iddia paylaşıldı. Bunlardan biri de videodaki erkeğin Pakistanlı olduğu iddiası idi. 

VATANDAŞLIĞI SONRADAN ALMAMIŞ

Olayın sosyal medyada yayılmasının hemen ardından konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada iki kişinin suç kaydı olduğu bilgisi yer aldı. Valilik kişilerin uyruklarıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ancak İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin hazırladığı ifadelere bakıldığında, erkek Ö.K.’nin Çorum’un Sungurlu ilçesine kayıtlı olduğu görülebiliyor. Yani Ö.K. Türkiye vatandaşlığını sonradan almamış. C.M.T.’ye ait bilgide ise, aslen yabancı uyruklu olabileceği, fakat soyadının Türkçe olduğu görülüyor. C.M.T.’nin sığınmacı olduğunu gösteren bir kanıt da bulunmuyor. (Kaynak: Teyit.org)