Avustralya'dan Assange kararı: Müdahale etmeyeceğiz

Avustralya vatandaşı WikiLeaks kurucusu Assange'ın İngiltere'den ABD'ye iade kararının onaylanmasıyla ilgili Kanberra yönetiminden açıklama geldi. Açıklamada, karara müdahale edilmeyeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, WikiLeaks kurucusu ve Avustralya vatandaşı Julian Assange hakkındaki davaya müdahale etmeyeceğini açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'in Assange'ın ABD'ye iade kararını onamasına ilişkin açıklama yapan Başbakan Albanese, ABD Başkanı Joe Biden ile dava hakkında konuşup konuşmadığı konusunda açıklama yapmak istemediğini söyledi. Albanese, "Ortaklarımızla diplomatik ve uygun şekilde ilişki kuran bir hükümete liderlik etme niyetindeyim" dedi.

ABD'den Assange hakkındaki kovuşturmayı bırakmasını talep etmesine yönelik çağrıları reddeden Albanese, Assange hakkındaki davaya müdahale etmeyeceğini söyledi. 

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki savaş suçlarına ilişkin belgeleri yayımlayan Assange'ın ABD'ye iade edilmesi kararını 17 Haziran’da imzalamıştı.

WIKILEAKS'TEN TEPKİ

WikiLeaks'ten yapılan açıklamada, "Bugün, basın özgürlüğü ve İngiliz demokrasisi için kara bir gün. Bu ülkede ifade özgürlüğünü önemseyen herkes, İçişleri Bakanı'nın Julian Assange'ın suikastını planlayan ABD'ye iadesini onayladığı için derin bir utanç duymalıdır" denilmişti. (DIŞ HABERLER)