ABD'ye iadesi onaylanan Assange'ın ailesinden mücadele çağrısı

ABD'ye iade kararı onaylanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ailesinden "mücadelenin devam ettiği" açıklaması yapıldı. Assange'ın eşi Stella Moris, "Julian özgür olana kadar savaşacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği savaş suçlarını gösteren gizli belgeleri yayınladığı için İngiltere'de Belmarsh cezaevinde tutulan ve ABD'ye iadesi onaylanan WikiLeaks kurucusu Julian Assange için ailesinden mücadele çağrısı yapıldı. 

'ADALET YERİNİ BULANA DEK SAVAŞACAĞIM'

Reuters'in haberine göre, Assange'ın eşi Stella Moris yaptığı açıklamada İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından ABD'ye iade kararının onaylanmasına tepki gösterdi. Kararla ilgili hukuki mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Moris, "Her temyiz yolunu kullanacağız. Julian özgür olana kadar, adalet yerini bulana kadar her uyanık saatimi Julian için savaşarak geçireceğim" dedi.

TEMYİZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Assange'ın kardeşi Gabriel Shipton da ajansa yaptığı açıklamada, temyiz başvurusunun daha önce mahkemelere sunulmayan yeni bilgiler içerdiğini ifade etti. Assange'ın avukatlarının temyiz başvurusu için iki hafta süresi bulunuyor.

18 FARKLI SUÇTAN YARGILANACAK

Avustralya doğumlu 50 yaşındaki Assange'la ilgili Londra Yüksek Mahkemesi'nin ABD'ye iade edilmesi yönündeki kararı 17 Haziran'da İngiltere İçişleri Bakanlığı'nca onaylanmıştı. Assange'ın avukatları, ABD'ye iadesi halinde 18 farklı suçtan yargılanacağı ve 175 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini söylüyor. ABD yönetimi ise Assange'ın hapis cezasının muhtemelen 4-6 yıl arasında olacağını belirtiyor. (DIŞ HABERLER)