Ankara'ya yürüyen Sinbo işçisi 5. kez gözaltına alındı

Kod 29'un kaldırılması ve işe iade talebiyle Ankara'ya yürüyüş başlatan Sinbo işçisi Türker ve sendika yöneticisi Onur Eyidoğan 5 günde 5 kez gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

Sinbo işçisi Türker ve sendika yöneticisi Onur Eyidoğan Tuzla'da gözaltına alındı
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Sinbo'da Kod 29 ile işten atılan Dilbent Türker, 192 gündür işe iade talebiyle mücadelesini sürdürüyor. Türker, 5 gün önce üyesi olduğu Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) ile birlikte Ankara'ya yürüme kararı almıştı.

Sendika yöneticisi Eyidoğan ve Dilbent Türker, Ankara yürüyüşünde Tuzla'da gözaltına alınarak Orhanlı Karakolu’na götürüldü. İki işçi, karakoldaki işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

'İKTİDARI ELEŞTİRDİĞİNİZ İÇİN GÖZALTINA ALINIYORSUNUZ'

Sinbo'da artan iş baskısına karşı sendikalı olup Kod 29 ile işten çıkarılan Dilbent Türker 192 gündür işe iade talep ediyor. Şirkete iş mahkemesinde dava da açan Türker, adli sürecin uzun sürmesi ve kendisi gibi Kod 29 ile işten atılan 170 binin üzerindeki işçinin sesini duyurmak amacıyla yürüyüş başlattı. Avcılar'dan başlayan yürüyüş başlatan Dilbent Türker, üyesi olduğu TOMİS sendikası yöneticisi Onur Eyidoğan'la birlikte bugün 5. kez gözaltına alındı. TOMİS yöneticisi Murat Yıldırım, arkadaşlarının Anadolu Adliyesi'nde savcı karşısına çıkarılacağını belirtti. Yürüyüş hakkının anayasal ve demokratik hak olduğunu belirten Yıldırım, "Engellemelerin hepsi yasa dışı ve keyfi uygulama" dedi. Yıldırım, 5 günde 5 kez gözaltı olmasını ise iktidarın işçilere yönelik politikalarını eleştirdikleri için gerçekleştiğini kaydetti. Yürüyüş kolunda, polislerin de kendilerine benzer ifadeler kurduğunu söyleyen Yıldırım şöyle anlattı: "Polisler, Sefaköy'de iken bize, 'iktidarı eleştirdiğiniz gözaltına alınıyorsunuz' dedi. Bu durum ne kadar keyfi bir tutum olduğunu ortaya koyuyor. Biz demokratik hakkımızı kullanarak Ankara yürüyüşünde ısrarımızı sürdüreceğiz."