Kod 29 yürüyüşünde 7 kişi gözaltına alındı

Kod 29'a karşı Ankara'ya yürümek isteyen Sinbo işçisi Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan'la birlikte sendika üyesi en az 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara'ya yürümek isteyen Türker ve Eyidoğan, Sinbo'nun Haramidere'deki fabrikası önünde sendika üyeleriyle buluştu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinbo'da işçi olan ve Kod 29 ile işten atılan Dilbent Türker ile Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) İstanbul temsilcisi Onur Eyidoğan bugün İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacaktı.

Sinbo'nun İstanbul Haramidere'de bulunan fabrikası önünde saat 16.00'da bir araya gelen işçiler ile sendika üyeleri, Avcılar Kaymakamlığı'nın yürüyüşü yasakladığı gerekçesiyle gözaltına alınarak Firuzköy Karakolu’na götürüldü.

 Sinbo işçisi Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan'la birlikte sendika üyesi en az 7 kişi gözaltına alındı

‘TALEPLERİMİZİN GÖRÜNÜR KILINMASINI İSTEMİYORLAR’

İşe iade ve Kod 29'un kaldırılmasına yönelik taleplerle Ankara'ya yürümek isteyen Türker ve Eyidoğan, Sinbo'nun Haramidere'deki fabrikası önünde sendika üyeleriyle buluştu. Fabrika önünde konuşma yapan Onur Eyidoğan, polisin sabah saatlerinde kendilerini arayarak yürüyüşün yasaklandığını söylediklerini dile getirdi. Avcılar Kaymakamlığı'nın yürüyüşü yasaklamasının keyfi bir karar olduğunu ve yürüyüşün anayasal hak olduğunu vurgulayan Eyidoğan "Taleplerimizin görünür kılınmasını istemiyorlar" dedi. Basın açıklamasının ardından yürümek isteyen işçilere polis sert şekilde müdahale ederek Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan'ın da aralarında olduğu en az 7 kişiyi gözaltına aldı.