Başsavcılık: HDP'li Gergerlioğlu ve Hüda Kaya hakkında da Garê paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Garê'ye ilişkin sosyal medyadaki bazı paylaşımlar üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada "'Esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine" soruşturma başlatıldığı ifadesi yer aldı. HDP milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Hüda Kaya hakkında da soruşturma açıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Garê'de yürüttüğü operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili açıklamaların ardından sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarla ilgili savcılık soruşturması başlatıldığı açıklandı.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında şöyle denildi: "PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle bir kısım sosyal medya platformlarında 'esir kampını TR bombaladı’ vb. şeklindeki paylaşımlar ile PKK/KCK terör örgütünce daha önce kaçırılan vatandaşlarımızın görüntülerinin yayınlandığının tespiti üzerine, görüntü yayınlayanlar ile paylaşımları yapanlar hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatılmıştır."

'GERÇEĞE SORUŞTURMA BAŞLATSAN NE OLUR'

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya hakkında da paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi. Açıklamada "Tespiti yapılan paylaşımlarla ilgili olarak; 27. dönem Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ayrıca soruşturma başlatılmıştır" denildi. Gergerlioğlu arkasından yaptığı bir başka paylaşımda soruşturmalara "Gerçeğe soruşturma başlatsan ne olur?" diyerek tepki gösterdi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu devamında şunları söyledi: "Hayat, barış isteğine soruşturma açsan ne olur? Bu ülkede "çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" demek mi suç? Çözüm arayana da soruşturma ha? Dediğimiz belli! Ölümlere üzülüyoruz, çözüm olabilirdi, bu mu soruşturmalık? MV'e başvurmak mı?" (HABER MERKEZİ)