Amasya'daki kazada minibüs şoförü kusurlu bulundu

3 tiyatrocunun hayatını kaybettiği kazada minibüsün sürücüsü 8'de 8 kusurlu bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde tiyatro oyuncularını taşıyan ve tıra çarparak kaza yapan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş'ın kusurlu olduğu ortaya çıktı. Bektaş'ın Savcılık ifadesinde, "110-120 gibi hızla gidiyordum. Tır aniden önüme kırınca kaza oldu. Çok üzgünüm. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı" dediği öğrenildi.

DHA'nın haberine göre, Bektaş'ın, hazırlanan kaza tespit tutanağına göre 8'de 8 kusurlu bulunduğu belirtildi. Kaza sırasında tırın süratinin 55 kilometre olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edilirken, kaza yerinde ise fren izine rastlanılmadı.

MİNİBÜS SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Dün sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş tutuklanırken, tır şoförü Hacı Ahmet K. de adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Özgür Ayaz'ın yüz kemiğinde darbeye bağlı hasar oluştuğu, Uğur Şalvarcıoğlu'nun ise akciğerinde hasar meydana geldiği aktarıldı. Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Hastanesi'nde tedavi gören Sergen Deveci de hayati tehlikeyi atlattı ve ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi. Ceyhun Fersoy'un da tendonundaki problem nedeniyle ortopedi servisinde, Burak Gülçebi'nin ise göğüs cerrahi servisinde tedavisine devam edildiği belirtildi.

Özgür Karataş'ın cenazesi, bugün öğle vakti Samsun'da Kıranköy Mezarlığı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Derecik Mezarlığı'nda defnedilecek. Tolga Güleryüz İzmir'de, Burak Topçu ise İstanbul'da toprağa verilecek. 

Ne olmuştu?

Çorum'da 'Baş Belası' adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a gitmek için yola çıkan oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, önünde giden Hacı Ahmet Kılıç kontrolündeki tıra çarptı. Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybetti. Hafif yaralanan sürücü Bektaş ile Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi; Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun'daki hastaneye sevk edildi. Ceyhun Fersoy ile Burak Gülçebi'nin hastane servisinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi.