Tiyatrocuları taşıyan minibüs tıra çarptı: 3 ölü, 8 yaralı

Amasya'da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs ile tır çarpışması sonucu 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, kaza geçiren tiyatro oyuncularının son durumunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasya’nın Merzifon ilçesinde Aykut Bektaş idaresindeki minibüs, Çaybaşı köyü mevkisinde aynı yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Kazada minibüsteki yolculardan Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetti.

AA'nın aktardığı bilgilere göre, yaralanan sürücü Bektaş ve minibüste bulunan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy bölgeye sevk edilen ambulanslarla Merzifon ve Suluova Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Tiyatro oyuncularının dün Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda "Başbelası" adlı tiyatro oyununu sahneledikleri öğrenildi.

AMASYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin Amasya Valisi Mustafa Masatlı açıklama yaptı. Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek, kazada yaralanan tiyatro ekibine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Masatlı, şu ifadeleri kullandı:

“Kazada maalesef 3 insanımızı kaybettik. Kaza sonucu 7 tiyatro ekibinden vatandaşımız da yaralandı. Bunlardan 2 tanesini Samsun’a sevk ettik. 1 tanesi taburcu oldu. 4 tanesi de şu an itibarıyla Sabuncuoğlu Araştırma Hastanemizde tedavi altındalar. Bunlardan 1 tanesinin durumu birazcık kritik. İleri bir tedavi için belki başka bir hastaneye de sevk edebiliriz. Ceyhun Bey ile de görüştüm şu an için kendisinin durumu iyi. Sadece ayakta tendonlarda bir sorun varmış.

Diğer taraftan vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan bazı yaralar var. Tahmin ediyorum, birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu ve bu sürat neticesi aynı hatta seyreden Tıra arkadan çarpması sonucu kazanın meydana geldiği yönünde şu an itibariyle tespitlerimiz var.”

URAZ KAYGILAROĞLU: SERGEN DEVECİ’NİN DURUMU BİRAZ DAHA AĞIR

Öte yandan, oyuncu Uraz Kaygılaroğlu da yaralıların son durumunu paylaştı. Eski eşi Melis İşiten ve diğer oyuncular hakkında bilgi veren Kaygılaroğlu, “Melis ile irtibat halindeyiz çok korktuk. Mesaj atanlar için Melis’in durumu iyi yaralı ama iyi… Hiçbir hayati tehlikesi, kalıcı bir şey yok. Ceyhun iyi aynı şekilde ufak tefek yaraları var tabii ki. Sergen’in durumu biraz daha ağır, bilgilerim bu kadar sağ olun" dedi. 

FAHRETTİN KOCA: DURUMU AĞIR OLAN KİMSE YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, kazada yaralanan oyuncuların son durumları hakkında bilgi verdi. Yaralıların iyi olduğunu ifade eden Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir tır ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum."

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş ile tır şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. 

ÖDÜL TÖRENİ İPTAL EDİLDİ

“Baş Belası” tiyatrosu oyuncularının Adana’da sergileyecekleri oyun iptal edildi. Konu hakkında Gazete Duvar'a konuşan Adana Komedi Günleri Festival Koordinatörü Sabri Ejder Öziç, “Baş Belası oyunu 25 Kasım günü Mersin Yenişehir Belediyesi'nde sahnelenecekti. Daha sonra ise 26 Kasım’da saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi'nde izleyiciyle buluşacaktı. Ancak bu talihsiz trafik kazası yaşandı. Üç sanatçı arkadaşımızı kaybettik. Çok üzücü bir durum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralanan arkadaşlarını bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyorum. Yaşanan bu kazadan dolayı tiyatro gösterimleri haliyle iptal edildi. Ayrıca festivalde gerçekleştirilecek olan 'Tiyatroda Emek ve Başarı Ödülü'nü de iptal etmiş olduk” dedi. Festivalin devam ettiğini belirten Öziç, ödül töreninin olmayacağını vurguladı.

Kazada hayatını kaybeden Tolga Güleryüz, "Baş Belası" adlı tiyatro oyununda ışık tasarımcısı olarak görev alıyordu. Özgür Karataş, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde görev yapan organizatördü. Burak Topçu ise “Baş Belası” tiyatro oyuncuları arasında yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)