Uraz Kaygılaroğlu'ndan kaza açıklaması: Sergen Deveci'nin durumu biraz daha ağır

Uraz Kaygılaroğlu, kaza geçiren tiyatro oyuncularının son durumunu anlattı. Kaygılaroğlu, Sergen Deveci'nin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, Amasya'da tiyatro oyuncularının içinde bulunduğu minibüsün tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaygılaroğlu, Melis İşiten, Ceyhun Fersoy ve Sergen Deveci'nin sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Kaygılaroğlu, eski eşi Melis İşiten'le temas halinde olduğunu ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Ceyhun Fersoy'un da durumunun iyi olduğunu söyleyen Kaygılaroğlu, Sergen Deveci'nin ise durumunun ağır olduğunu dile getirdi. Kaygılaroğlu, “Melis ile irtibat halindeyiz çok korktuk. Mesaj atanlar için Melis’in durumu iyi yaralı ama iyi… Hiçbir hayati tehlikesi, kalıcı bir şey yok. Ceyhun iyi aynı şekilde ufak tefek yaraları var tabii ki. Sergen’in durumu biraz daha ağır, bilgilerim bu kadar sağ olun" diye konuştu. 

FAHRETTİN KOCA: DURUMU AĞIR OLAN KİMSE YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, kazada yaralanan oyuncuların son durumları hakkında bilgi verdi. Yaralıların iyi olduğunu ifade eden Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir tır ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. Kazada hayatını kaybeden sanatçılarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımız arasında durumu ağır olan kimse yok. Hepimiz adına, kendilerine geçmiş olsun diyorum."

Ne olmuştu?

“Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden ve tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs tıra çarptı. Kazada Özgür Karataş, yönetmen Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetti. Oyuncular Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek ile sürücü Aykut Bektaş yaralandı. 

Tiyatro Kooperatifi sayfasından yapılan açıklamada, "Tiyatro Jest ekibini taşıyan minibüsün turne dönüşü dahil olduğu ve Merzifon'da gerçekleşen Trafik kazasında meslektaşlarımız Burak Topçu, Özgür Karataş ve Tolga Güleryüz'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailelerine, tüm tiyatro camiasına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan meslektaşlarımız Burak Gülçebi, Ceyhun Fersoy, Filiz Özbek, Melis Işiten, Özgür Ayaz, Sergen Deveci, Uğur Salvarcioğlu ve minibüs şoförü Aykut Bektaş'ın sağlık durumlarını takip ediyor, acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.