Altındağ’da tahribat büyük, Suriyeliler evlerini terk ediyor

Ankara Altındağ’da yaşanan ölümlü kavganın ardından bir grup Suriyelilerin yaşadığı ev ve işyerlerini hedef aldı. Çok sayıda iş yerinin ve evin tahrip edildiği objektiflere yansıdı.

Fotoğraflar: Serkan Alan
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşanan kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın vefat etti, bir kişi de yaralandı.

Önder ve Battalgazi Mahallesi’nde dün gece “Allahu ekber” sloganları eşliğinde yürüyen grup Suriyelileri hedef aldı. Polisin mahallede aldığı önlemler yetersiz kalırken Suriyelilere ait dükkanlar, evler ve araçlar tahrip edildi. Güvenlik kaygısıyla birçok Suriyeli evlerini terk etti.

 

Mahallede dün gece yaşananların boyutu sabah saatlerinde gün yüzüne çıktı. Taşlanan ve tahrip edilen iş yerlerindeki ve evlerdeki zararlar objektiflere yansıdı. Polislerin ikişerli gruplar halinde yaya ve araçlarla devriye attığı mahallede büyük bir belirsizlik hakim. Bavullarıyla evlerini terk eden Suriyelilere hemen her sokakta rastlanıyor. Sabah saatlerinde dükkanlarını temizlemek isteyen Suriyeliler engellemeyle karşılaştıklarını ve evlerine döndüklerini söylüyorlar. Akşam yaşanan olayları “korkunç” olarak niteleyen mahallede yaşayanlar sokağa çıkmaktan korktuklarını ifade ediyorlar.