Ankara Emniyeti'nden Altındağ açıklaması: 76 kişi yakalandı, 38 kişinin suç kaydı var

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ'da Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine yönelik yapılan saldırılarla ilgili 76 kişinin gözaltına alındığını, alınanlardan 38'inin suç kaydı olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın öldürülmesinin ardından başlayan olaylarda Suriyelilere ait birçok ev ve iş yeri saldırıya uğradı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü, dün akşamki saldırılardan sonra 76 kişinin gözaltına alındığını, yakalananlardan 38'inin farklı suçlardan kaydı olduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahısların 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticaretini vb. yapma suçlarından kaydı bulunmaktadır. Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur" denildi.

EMİRHAN YALÇIN CİNAYETİ ZANLISI ABDO: BİR ANDA TARTIŞMAYA BAŞLADIK

Öte yandan olayların başlamasına neden olan Emirhan Yalçın cinayetinde de katil zanlısı Yahya Abdo'nun ifadesi ortaya çıktı. DHA'nın geçtiği habere göre tutuklanan 26 yaşındaki Abdo'nun ifadesinde, "Daha önce görmediğim Emirhan'la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan'a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım" dediği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)