Altın madeni kapısında kitap okuma eylemi

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki altın madenine karşı kitap okuma eylemi başlatan Onur Güngör, 344. günde maden sahasının giriş kapısındaydı. Onur Güngör'e bölge halkı da destek verdi.

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği üyeleri ve bölge halkı, maden kapısında 15 dakika kitap okudu.
Google Haberlere Abone ol

ORDU - Fatsa'da altın madenine karşı yaklaşık bir yıldır ilçe meydanın kitap okuyarak tepkisini gösteren Onur Güngör, eyleminin 344. gününde maden kapısındaydı. Güngör'e, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği üyeleri ve bölge halkı da destek verdi.

'MADEN KAPANANA KADAR EYLEME DEVAM EDECEĞİM'

Fatsa'da 2014 yılında başlatılan siyanürle altın ayrıştırma çalışması yapan şirkete verilen ruhsat için mahkeme bir hafta önce yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği ile yöre halkı ruhsatın tamamen iptal edilmesini beklerken madene karşı ilçe meydanında günde 15 dakika kitap okuyarak tepki gösteren Onur Güngör, 344. günde maden sahasının girişinde eylemine devam etti. Altın madeninin giriş kapısında toplananlara davanın avukatlarından Nur Hilal Gündüz, davanın bundan sonraki seyri hakkında bilgi verdi. Maden kapanana kadar eylemine devam edeceğini belirten Onur Güngör ise "Tüm Fatsalı yöneticileri uyarıyorum. Gün gelecek görevi ihlalden yargılanmanız için gereken her türlü hukuki girişimde bulunulacaktır. Bu devranın böyle dönmeyeceğini görmeye başlamışsınızdır umarım" dedi.

Konuşmaların ardından eyleme katılan vatandaşlar, maden sahasının giriş kapısında yere oturarak 15 dakika kitap okudu.