Akbelen'de tepki gören Tanal: Bir takım siyasi oluşumlar bana sataştı

CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Akbelen'e desteğe gittiği sırada orada bulunan bir çevreciyle tartıştı. Sözleri tepki çeken Tanal, bir takım siyasi oluşumların kendine sataştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Akbelen Ormanı için mücadele edenlere destek için giden CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, burada bir çevreciye yönelik "Sen AKP’nin provokatörüsün... Sizin gibi insanlar yüzünüzden iktidarı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Belgeselci Hakan Tosun'un videoya aldığı o anların sosyal medyada paylaşılması ile Tanal'ın sözleri eleştirilere neden oldu. Tanal, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaparak bir takım siyasi oluşumların kendisine saldırması sonucu olayın gerçekleştiğini belirtti.

'SİZİ ASKERLE, POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİREN AKP İKTİDARIDIR'

Tanal, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bugün Muğla İkizköy halkının direnişine destek için gittiğimiz Akbelen Ormanı’nda tatsız bir hadise yaşadık. Şöyle ki: Yetkililerle, jandarmayla görüşerek, demokratik eylem hakkını kullandığı için gözaltına alınan doğa aktivistlerinin serbest bırakılmasını sağladık.

Akabinde alanda vatandaşlarla sohbet ederken “Hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizi askerlerle, polisle karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır” şeklinde değerlendirmede bulundum. İktidarın, özel şirketin rantının korunması için günlerdir beklettiği güvenlik güçlerinin de gidişattan memnun olmadığını, onların da mağdur edildiğini anlattım.

Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP Heyetinin Akbelen’de bulunmasından rahatsızlık duyan birtakım siyasi oluşumların mensupları, 'asker ve polis savunuculuğu yaptığım' yönünde bana sataşmada bulundu.

Sosyal medyada 'CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan, Akbelen’de kendisini eleştiren vatandaşa: ‘Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün.’ başlığıyla paylaşılan videonun perde arkası bundan ibarettir." (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler akbelen mahmut tanal