Akademisyen Aylin Sözer'i öldüren zanlının binaya giriş anı kamerada

Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i öldürdükten sonra evini ateşe veren Kemal Ayyıldız'ın binaya geldiği ana ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i dün evinde boğazını keserek öldürdükten sonra cesedini ateşe veren Kemal Ayyıldız bugün adliyeye sevkedildi. 
.

Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan zanlı, güvenlik önlemleri altında Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

BİNAYA GİRERKEN YÜZÜNÜ KAPATMIŞ

Delbe olan soyadını geçen yıl Ayyıldız olarak değiştiren zanlının, Sözer'in oturduğu binaya geliş anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Bağlarbaşı Mahallesi Karanfil Sokağı'nı ve cinayetin işlendiği dairenin bulunduğu Barış Apartmanı'nın içerisini gösteren görüntülerde, cinayet zanlısının binaya olay günü saat 08.48'de geldiği ve yüzünü kapatmaya çalıştığı görülüyor. 

İFADESİNDE CİNAYETİ ANLATTI

Cebinden altın çıktığı belirtilen zanlının ifadesinde, eşiyle arasında sorunlar olduğunu, evine gittiği Aylin Sözer'i bıçakla öldürdükten sonra çakmak gazı tüpünü üstüne püskürterek ateşe verdiğini, polisin gelmesi üzerine panikleyerek, doğalgaz borusunu kopartarak dairede yangın çıkardığını anlattığı öğrenildi.

Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise vahşete ilişkin şu ifadeler yer aldı: "Yapılan ilk belirlemelere göre, sabah 08.00 civarı şüpheli Kemal A'nın Aylin Sözer'in evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde Kemal A'nın Sözer'i öldürdüğü ve olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır."
(HABER MERKEZİ/AA)