Kemal Delbe, akademisyen Aylin Sözer'i yakarak öldürdü

Kemal Delbe ismindeki kişi, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Aylin Sözer'i yakarak öldürdü. Aylin Sözer, 1.5 yıl önce katıldığı programda şiddet olayları için "Önlenebilir mi? Sanmıyorum; alınacak önlemlerle azalabilir" ifadesini kullanmıştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maltepe'de Kemal Delbe isimli erkek, öğretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Aylin Sözer vefat etti.

Çevredekiler, gözaltına alınırken polise saldıran Kemal Delbe'yi dövmek istedi. Olayın yaşandığı dairede çıkan yangını itfaiye söndürdü. Apartmandakiler tahliye edildi. 

'HIRSIZLIK ŞÜPHESİ VERMEYE ÇALIŞTI'

Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise vahşete ilişkin şu ifadeler yer aldı: "Yapılan ilk belirlemelere göre, sabah 08.00 civarı şüpheli Kemal A'nın Aylin Sözer'in evine gittiği, bir süre sonra tartıştıkları, akabinde Kemal A'nın Sözer'i öldürdüğü ve olaya hırsızlık şüphesi vermek için daireyi ateşe verdiği bilgisi alınmıştır."

'ZORBALIĞIN HER TÜRLÜSÜ ŞİDDETTTİR'

Aylin Sözer'in uzmanlık alanı aile ve çocuk iletişimiydi. Aylin Sözer, 16 Nisan 2019'da Haber Global'de katıldığı programda şiddet üzerine konuşmuştu. Programda "Şiddet çözülür mü? Sanmıyorum, azalabilir" ifadesini kullanan Aylin Sözer şöyle demişti: 

"Duygusal olsun olmasın, fiziksel olsun olmasın zorbalığın her türlüsünü şiddet olarak görebiliriz. Zorbaların hepsi bir dönem mağdurdur daha önce zorbalığa uğramış kişilerin içinden çıkar bütün zorbalar. Toplumda herkesin gözü önünde şiddet olayları var, çocuklar gördüğü zaman demek ki böyle yapılıyormuş diyor çocuklar. Dünyanın her yerinde ciddi bir sorun bu. Çözülür mü? Sanmıyorum. Önlemlerle azalabilir.  Çocuklarımız toplumu model olarak öğreniyorlar biz toplumda ne kadar şiddeti uyguluyorsak o kadar yaygınlaşıyor. Artık öğretmenlere varan sonuçları var."

'TARİFSİZ BİR ÜZÜNTÜ VE ACI İÇİNDEYİZ'

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Aylin Sözer'i bir kadın cinayetine kurban vermiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarına yer verildi.

Türkiye’de ve ABD’de alanında aldığı eğitimlerden sonra 2013 yılından bu yana üniversitelerinde görev yapmakta olan Sözer'in gerek akademik birikimi, gerek öğrencilerine yaklaşımı, gerek mesai arkadaşlarıyla uyumu, gerekse hayat dolu, neşeli, sıcakkanlı, yardımsever ve "İyilik Meleği" karakteriyle tüm İAÜ ailesinin büyük sevgi ve saygı duyduğu bir öğretim elemanı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Ülkemizde eğitim vermek için gezmediği, davetini kabul etmediği neredeyse hiçbir il kalmamıştı. On binlerce öğrenci ve öğretmene bilgisi, deneyimi ile ışık olmuştu" bilgisi verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böylesine müstesna bir değeri, ülkemizin son yıllarda yükselen bir sorunu olan kadın cinayetine kurban vermiş olmak, zorluklar ve sıkıntılarla geçen 2020 yılının bizim açımızdan en acı ve en unutulmaz anısı olmuştur. Kıymetli bir akademisyenimizi böyle korkunç bir olaya kurban vermek, bizim için tarifsiz bir üzüntü, keder ve öfke kaynağıdır. Bir akademisyenin ne kadar büyük emek, özveri ve zorluklarla yetiştiğini düşünürsek, toplumumuzun kaybı daha iyi anlaşılabilir. İAÜ ailesinin, kıymetli hocamızın tüm öğrencilerinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Aylin Sözer