Ahbap, 25 gün sonra bulunan boğayı satın aldı

Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan ve 25 gün sonra yakalanan boğa, Ahbap Platformu tarafından satın alındı. Boğa, İzmir'de bulunan boğa Ferdinand'ın yanına gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan ve 25 gün sonra yakalanan boğa, Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Ahbap Platformu tarafından satın alınarak İzmir'deki barınağa gönderildi.

DHA'nın aktardığı habere göre, Balıkesir'in Kepsut ilçesi kırsal İsaalan Mahallesi muhtarı Ramazan Kocabıyık, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 9 Temmuz'da sabah saatlerinde, boğayı kesmek için Yenice Mahallesi'ne getirdi. Kesimden önce kaçan boğa, 25 gün sonra, 25 kilometre uzaklıktaki Kayaeli Mahallesi'nde bulundu.

Kocabıyık'ın boğayı 1 hafta sonra oğlunun düğününde keseceğini söylemesinin ardından, Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Ahbap Derneği, boğayı sahiplenmek ve bir çiftlikte bakılması için harekete geçti. Kocabıyık, kendisini arayan Haluk Levent'ten 30 bin TL istedi. Muhtar ile iletişime geçen Ahbap Platformu, ineği satın aldı ancak fiyat açıklanmadı.

BOĞA, FERDİNAND'IN YANINA GÖNDERİLDİ

Boğa, Rize'nin İyidere ilçesinde, 2018 yılında Kurban Bayramı'nın birinci günü kurban pazarından kaçıp, denize atlayan ve Trabzon'un Sürmene ilçesi sahilinde bulunduktan yine Ahbap Platformu tarafından sahiplenilip, İzmir Kemalpaşa'daki Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı'na getirilen boğa Ferdinand'ın yanına gönderildi.

İneği teslim almak için İsaalan Mahallesi'ne gelen Ahbap Balıkesir Şehir Başkanı Dilek Yörük, tüm doğaya ve insanlara karşı saygı duyan, farkındalık oluşturan bir platform olduklarını belirterek, "Bu dostumuz, İzmir'de bulunan boğa Ferdinand'ın yanına gidecek" ifadelerini kullandı.

SATMAK İSTEMEDİĞİMİ SÖYLEDİM, AMA HALUK LEVENT'İ KIRAMADIM

İstanbul'dan bir iş insanın daha hayvanı sahiplenmek istediğini söyleyen Muhtar Ramazan Kocabıyık, "Satmak istemediğimi söyledim. Haluk Levent arayınca ona da satmak istemediğimi söyledim ama kıramadım. Kendisi çok değer verdiğimiz ve sık sık hayır işleri ile adını duyduğumuz bir sanatçı. Kendisini kıramadık" dedi. (HABER MERKEZİ)