Adalet nöbetindeki Emine ve Ferit Şenyaşar gözaltına alındı

Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'tan beri nöbet tutan Emine ve Ferit Şenyaşar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Urfa ziyareti öncesi bir kez daha gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Urfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyasar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önündeki nöbetleri sırasında bir kez daha gözaltına alındı. 

9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatan Emine ve Ferit Şenyaşar, kamu memuruna hakaret etmek iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın bugünkü programı kapsamında Urfa’ya gidecek. Buldan, 20 Mayıs’ta da Şenyaşar ailesini ziyaret etmek istemiş, ancak Emine ve Ferit Şenyaşar yine aynı gerekçe ile gözaltına alınmıştı. Aile yerine nöbet tutan Buldan’ın kentten ayrılmasının ardından Şenyaşar ailesi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden on gün önce, 14 Haziran 2018 günü Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yaklaşan seçimler için esnaf ziyaretine çıkmıştı. Ziyaret esnasında, Yıldız ve yanındaki heyet Milyoncular Çarşısı’nda Şenyaşar’lara ait işyerine de gitti ancak sohbet tartışmaya dönüştü. Kamera kayıtları ve tanıkların ifadelerine göre heyet, Şenyaşar ailesine dükkandan çıkacakları sırada silah ve sopalarla saldırdı. Bu esnada aynı çarşıda bulunan ve kardeşlerine yönelik saldırıyı öğrenen Fadıl Şenyaşar, işyerinde bulunan silahını yanına alarak kardeşlerinin bulunduğu dükkâna gitti ve etrafa ateş etmeye başladı. Arbedede milletvekilinin abisi Mehmet Şah Yıldız, sırtından vuruldu.

Olay sırasında müdahalede bulunmayan polis, olay bittikten sonra işyerine girdi. Ambulansların da gelmesiyle yararılar Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Haberi alan Şenyaşar kardeşlerin annesi Emine Şenyaşar ve babası Hacı Esvet Şenyaşar da hastaneye gitti. Şenyaşar ailesine yönelik asıl saldırı ise hastanede yaşandı. Hastanede acil servise yatırılan Adil ve Celal Şenyaşar, acil serviste kurşunlandı. Adil ve Celal Şenyaşar burada vefat etti. Çocuklarının akıbetini öğrenmek için hastaneye gelen Hacı Esvet Şenyaşar da hastanede uğradığı saldırıda öldürüldü. Mehmet Şenyaşar, saldırıdan kurtulmak için hastanenin penceresinden kaçtı. Ferit Şenyaşar saldırı sırasında bayıldığı için kurşunlanmaktan kurtuldu, Fadıl Şenyaşar ise başka bir hastanede olduğu için saldırıya uğramadı. 

2 Nisan'da görülen davada Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a 18 yıl hapis cezası verildi.