6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili İstanbul'da inceleme kararı

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, İsmailağa Cemaati’nin kollarından Hiranur Vakfı ile gündeme gelen çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili İstanbul'da incelemeye karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Komisyonda, Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili İstanbul'da inceleme yapılması kararlaştırıldı.

DHA'nın haberine göre, Aydoğdu, komisyonun çalışma konusunun çok hassas olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin belki de 'geleceğimiz' diye düşündüğümüzde en hassas konusu çocuk konusu. Çocuğu istismar edebilecek her muhatapla ilgili burada bir çalışma yapacağız. Bizim için ümit verici olan hatta kıvanç verici olan şey bütün arkadaşlarımız aynı kanaatleri taşıyor. El birliği ile çalışacağız bu komisyonda. Bu konuda siyasi partilerimizin başka siyasi sahalarda takip ettiği tezlerle ilgili bir tavır alış olmayacak" dedi.

Toplantıda komisyonun çalışma takvimi, çalışma usulleri, komisyona davet edilecek kurum ve kuruluşlar da ele alındı. (HABER MERKEZİ)