21 yıldır Çanakkale Belediye Başkanı olan Ülgür Gökhan: Aday değilim

2002 yılından bu yana Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ülgür Gökhan, önümüzdeki yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - 2002 yılında, Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine gelen Ülgür Gökhan, 2024 seçimlerinde aday olmayacağını duyurdu.

Gökhan, "Partimiz Çanakkale’de herkesin gurur duyacağı, belediye başkanı olacak adayını, parti içi demokrasinin gerektirdiği koşullarda, mutlaka içinden çıkaracaktır" dedi.

'ÇANAKKALE'NİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK AYRICALIKTIR'

38 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Gökhan, “2002 yılında Sayın İsmail Özay’dan Çanakkale Belediyesi mührünü teslim aldım ve belediye başkanlığı yolculuğum böylece başlamış oldu. Aldığım mührün benim için önemi çok büyüktü. Şehrin emanetini alıyordum. Halkın temsilciliği görevini üstleniyordum. Sayın İsmail Özay’a, dönemin Belediye Meclis üyelerine ve parti yönetimlerine, bana duydukları güven nedeni ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu. 

22 yılda, kendisine oy veren kent halkını mahcup etmediğini, rüşvete, yolsuzluğa bulaşmadığını, hakkında hiç kimsenin hak yediğini iddia edemeyeceğini söyledi. Bu durumun kendisini mutlu ettiğini ifade eden Gökhan, “O konuda büyük bir huzur içindeyim. Gelişen kentte yollar, kanalizasyonlar, binalar yapılır, çöpler toplanır… Bunlar belediyeciliğin bitmeyen işleridir. Fakat asıl olan bu hizmetleri kullanacak insan yaşamına değer katmak, çocuğa, gence, yaşlıya, engelliye, kadına, yoksula, sokak hayvanına kendisini özel ve önemli hissettirmektedir. Çanakkale’nin belediye başkanı olmak bir ayrıcalıktır ve bende kendimi bu konuda hep şanslı hissettim" dedi. 

Kişisel tarihinde bir yol ayrımına geldiğini söyleyen Gökhan, şunları söyledi: “Kamuoyuna seslenmek istiyorum, 2002 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimde, yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerinde aday olmama kararı verdim. Partimiz Çanakkale’de herkesin gurur duyacağı, belediye başkanı olacak adayını, parti içi demokrasinin gerektirdiği koşullarda, mutlaka içinden çıkaracaktır. Çanakkale halkı tarafından bu denli sevilmek, ilgi görmek, desteklenmek, yapılan onca haksızlığa, hukuksuzluğa karşı korunup kollanmak benim için ifadesi imkansız bir duygudur. Bu eşsiz duyguyu daime kalbimde taşıyacağım, bu sevginin gücüyle çok mutlu olacağım. Bu süreçte istemeden kırdığım, incittiğim kimse varsa, aflarına sığınıyor, herkesin bana hakkını helal etmesini istiyorum.”