CHP: Yurtlarda öğrencilerin can güvenliği sağlansın

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, KYK yurdunda bir öğrencinin intihar etmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Ergun, binalardaki boşluklarda önlem alınması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

 

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Çanakkale Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu’nda bir öğrencinin intiharı öğrencilerin yurtlardaki can güvenliği sorununu gündeme getirdi. CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, öğrenci yurdundaki ihmallere değinerek tedbirlerin alınmasını istedi.

'GELECEK KAYGISI, EKONOMİK BEKSİ VE RUHSAL ÇÖKÜNTÜ'

Söz konusu olayın CHP’li avukatlarca takip edildiğini dile getiren Ergun, “Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de 2 genç üniversiteli öğrencinin intiharının derin üzüntüsü içindeyken yaşanan bu olay ülkece gelinen durumu göstermekle birlikte, öğrencilerin üzerindeki ekonomik baskı, gelecek kaygısı gibi ruhsal çöküntüye sebep olacak durumlarla karşı karşıya kaldıklarının da kanıtıdır. Buna sessiz kalınamaz. Unutulmamalıdır ki bu sorumluluk bütün yetkililerin üstündedir” dedi.

'GENÇLERİN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEMLER ALINMALI'

Ergun, “Öğrenci yurdunda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ihmallerin ne noktaya geldiğini kanıtlamaktadır. Yüksek katlı yapılarda bu tip boşluklara ağ gerilerek vb. araçlarla bu ve benzer olaylara önlem alındığı bilinmekteyken, söz konusu yurt binasında böyle bir önlem alınmamış olması hepimizi düşündürmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gençlerimizin geleceğini güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin desteklenmeye ve korunmaya daha fazla ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Ergun, öğrenci yurtlarının ve gençlerimizin güvenliği için gereken önlemlerin bir an önce alınmasını talep ettiklerini, CHP örgütü olarak da bu sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Etiketler chp çanakkale kyk yurt