Bu kez Çanakkale: 10 gün içinde üçüncü öğrenci intiharı

Çanakkale’de Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi S.T, kaldığı yurdun 5’inci katından merdiven boşluğuna atlayarak intihar etti. Geride bir not bırakan S.T’nin hem çalışıp hem okuduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam / Şenay Bilik Yıldırım

ÇANAKKALE / ESKİŞEHİR - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği 1’nci sınıf öğrencisi S.T., dün gece saat 01.00 sularında kaldığı yurdun 5’inci katından atlayarak intihar etti. Ağrı/Patnoslu olduğu öğrenilen öğrenci ile aynı yurtta kalan öğrenciler, S.T’nin intihar olayından kısa bir süre önce işten geldiği bilgisini paylaştı. Daha önce Eskişehir'de bir hafta arayla iki öğrenci intihar etmişti.    

AİLESİNE NOT BIRAKTI

İşten geldikten sonra Galatarasay’ın 3-1 yenildiği Bayern Münih maçının özetini izleyen S.T’nin bir anda odasından çıkarak gözlerini bağladığı ve kendini merdiven boşluğuna bıraktığı öğrenildi. Geride “Anne, Abla, Baba; beni affedin, sizleri seviyorum, özür dilerim” ifadelerinin yer aldığı bir not bıraktığı bilgisini paylaşan yurttaki diğer öğrenciler, “Zaten sessiz sakin, kendi halinde birisiydi. Okuldan işe, işten yurda gelirdi” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ise resmi siteden taziye mesajı yayınladı.

ESKİŞEHİR'DE İKİ ÖĞRENCİ İNTİHAR ETMİŞTİ

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Resul Alan, 15 Ekim'de kampüs yemekhanesinde yaşamına son vermişti.

Bu olaydan bir hafta sonra Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğrencisi S.N.R, kaldığı Mükrime Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdunun beşinci katından atlayarak yaşamına son verdi. İki öğrencinin de geçim sıkıntısı çektiği belirtilmişti.  

İNTİHARLARA KARŞI ÜNİVERSİTE ÖNÜNDE PROTESTO 

Bu arada Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri bugün Anadolu Üniversitesi önünde Eskişehir'de bir haftada yaşanan iki öğrenci intiharını protesto etti.

Platformun ortak açıklamasını okuyan Av. Mert Yedek, "Kentimizde bir hafta içinde iki gencimizi kaybettik. Eskişehir Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğrencisi S.N.R ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin merkez yemekhanesinde R.A. adlı öğrenci arkalarında çektikleri sıkıntıları ifade eden notlar bırakarak intihar etti. Bugün yüreğimiz kanıyor! Üzgün ve öfkeliyiz!" dedi. Hükümetin yarattığı ekonomik koşulların, dar gelirli ailelerin çocuklarını barınma sorunuyla baş başa bıraktığını dile getiren Yedek, "Fahiş fiyatlarda ev kiralayamayan gençler devlet yurtlarının sağlıksız ve yetersiz koşullarına razı ediliyor. Hükümet gençlerin en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor."

'GENÇLER YALNIZ DEĞİLDİR'

"Kaybettiğimiz gençler ve yaşanan sorunlarla ilgili hükümet ve üniversite yönetimleri ne yapıyor?" diye soran Av. Mert Yedek, gençlere seslenerek şunları söyledi: "İntiharlarla sarsılıyoruz, sizi asla yalnız bırakmayacağız. Biz Emek ve Demokrasi Platformu olarak örgütlülüğümüzden gelen gücümüzle yanınızda olacak ve karanlıktan aydınlığa çıkana kadar, gençlerimiz mutlu, gelecekten umutlu hale gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."