Çanakkale’de TOKİ kurası çekildi: AKP halka hayal satmaya devam ediyor

TOKİ’nin Çanakkale’de yapacağı 1250 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Gezen, 2020 yılında çekilen kuradaki konutların hala ortada olmadığını söyledi.

Kura çekimi, Çanakkale 3’üncü Noterliği denetiminde gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE – TOKİ’nin ‘İlk Evim İlk İşyerim’ projesinin kura çekimi gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, 2020 yılında kura ile belirlenen 509 konutluk projenin hala başlamadığını hatırlatarak, “AKP iktidarı, seçim öncesi ‘sosyal konut’ adı altında, halkın umutlarını kullanıyor” dedi.

1250 KONUTUN HAK SAHİBİ BELİRLENDİ

Proje kapsamında; Çanakkale merkezde 370, Biga’da 104, Ezine’de 348, Ayvacık’ta 188, Gökçeada’da 160, Gelibolu’da 80 olmak üzere toplam 1250 konut yapılacak. Çanakkale merkezde 370 konut hak sahibi belirleme kurası için 18 bin 104 başvuru yapıldı.

ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimi, Çanakkale 3’üncü Noterliği denetiminde gerçekleştirildi. 370 konut içinde, şehit aileleri için 19, engelliler için 19, emekliler için 74, gençler için 74 hak sahibi belirlendi. Kura çekimine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Naim Makas da katıldı.

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen

‘2020 YILINDA KURA ÇEKİMİ YAPILAN KONUTLAR ORTADA YOK’

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, Asgari ücretin 8 bin 500 lira, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 9 bin 800 lira, yoksulluk sınırının ise 27 bin liraya dayandığını hatırlattı. Gezen, “Ülkemizde yoksulluğun giderek arttığı, alım gücünün tamamen düştüğü bir dönemde, dar gelirli halkımızın barınma mücadelesi de hat safhaya ulaşmıştır. İnsanlar, bugün bırakın ev alabilmeyi, kirada bile oturmakta zorlanırken, AKP hükümeti yine her zaman olduğu gibi halka umut satmaya devam ediyor” dedi.

Çanakkale’de daha önce TOKİ tarafından projesi açıklanan, 2020 yılında kura çekimi gerçekleştirilen ‘Her Yıl 100.000 Sosyal Konut’ projesine dikkat çeken Gezen, bu konutlar için 2022 yılında üç kez ihale gerçekleştirildiğini söyledi. “Gezen, “Müteahhitlerin artan maliyetleri nedeni ile girmediği ancak dördüncü seferde ihale süreci tamamlanan 509 konut 25 iş yerinin, 2025 yılında bile tamamlanıp tamamlanamayacağı belirsiz. Çünkü inşaat sektörü daralma yaşıyor. Siyasi iktidar tarafından sosyal konut olarak sunulan TOKİ projesinde vatandaşlar, ödemelerini yapmakta zorlanacaklar, hatta yapamayacaklar. Bu, maalesef günümüz gerçekliğidir” diye konuştu.  

Toplam 1250 hak sahibi kura sonucu belirlendi. 

‘SİYASİ İKTİDAR ERİYEN OYLARINI UMUT VAATLERİ İLE YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYOR’

Çanakkale’de gerçekleştirilen kura çekimi ile birlikte, 2020 yılından 509 vatandaşa, bu yıl 1250 vatandaşın eklendiğini ifade eden Gezen, AK Parti hükümetinin seçim öncesi oylarını umut vaatleri ile artırmaya çalıştığını söyledi. Gezen, şu ifadeleri kullandı: “Bu ekonomik şartlarda, halkın ekmeğe, suya, elektriğe, ısınmaya bile ulaşmakta zorlandığı bir ortamda, nitelikli bir konuta ulaşması, sıcak bir yuvada yaşaması imkansızdır. Bu şartlarda hayali dahi kurulamamaktadır. Seçimlere dört aydan daha az bir süre kalmış, siyasi iktidar hayal üzerine hayal satmaya devam ediyor. Siyasi iktidar da yolun sonuna geldiğinin farkında. Gerçekçi, halkçı, emekçiden yana ekonomik ve sosyal politikalar üretemeyen iktidarın müjde olarak sunduğu her atılımın sonu hüsran olmaya devam edecektir. AKP’nin artın yönetemediği gün gibi ortadadır.”