10 Ekim Avukatlarından dava çağrısı: 'Ali Yerlikaya ödüllendirildi'

10 Ekim Katliamı davası öncesi açıklama yapan avukatlar, İçişleri Bakanlığı’na getirilen 'Ali Yerlikaya’nın ödüllendirildiğini belirterek' duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Katliamı’nın firari sanıklar yönünden devam eden davanın 20’nci duruşması 15 Haziran’da Ankara’daki Sıhhiye Adliyesi’nde görülecek. 10 Ekim Katliamı Davası Avukat Komisyonu duruşma öncesi yaptığı açıklamayla duruşmaya çağrıda bulundu.

Seçimlerin ardından İçişleri Bakanı olarak görevlendirilen Ali Yerlikaya’nın ödüllendirildiğini belirten 10 Ekim avukatlarının açıklamasında, “Türkiye tarihinin en büyük katliamı olan 10 Ekim Ankara Katliamı'nın üzerinden 7,5 yıl geçti. Katliam sanıklarının bir kısmına yönelik ceza kararları çıkmış olsa da devam eden davamızda, davanın en kritik isimlerinden biri olan İlhami Balı’nın Suriye’deki kamplarda olduğu bilgisi dahi emniyet tarafından dosyaya sunulmuş olmasına rağmen hala 16 sanık firari durumdadır” denildi.

‘TÜM KATLİAM SORUMLULARI YARGILANANA KADAR DAVAMIZIN PEŞİNDEYİZ’

Katliamı planlayan sanıkların yanı sıra sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin de yargılanması talebinin yıllardır devam ettiğinin altını çizen 10 Ekim avukatlarının açıklaması şu ifadelerle sürdü:

“Ancak gelinen süreçte, kamu sorumlularının yargılanması için yaptığımız tüm başvurulara red kararı verilip bu konuda AYM önünde olan başvurumuza ise 7 yıldır karar verilmezken; faaliyetleri bilinmesine rağmen yıllarca militan yetiştirilmesine göz yumularak Gaziantep’in IŞİD örgütlenmesinin merkezi haline getirildiği, faillerin yakalanma korkusu dahi duymadan katliam örgütleyebildikleri dönemde Valilik görevi üstlenen Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı ile ödüllendirildiğini görüyoruz. Tüm katliam sorumluları yargılanana kadar davamızın peşinde olduğumuzu bir kez daha belirterek sizleri de 15 Haziran 2023 saat 10.00’da görülecek tefrik dosyası 20'nci duruşmasına davet ediyoruz.” (DUVAR)