YAZARLAR

Atınç beni denizlereee...!

Şampiyonluk yarışında en önemli karşılaşmada maçı 9 kişiyle tamamlayan Fenerbahçe, uzatma dakikalarında bulduğu golle Beşiktaş'ı şoke etti. Santrası yapılmayan bu golle skorun 1-1 tayin edilmesinin ardından Beşiktaşlı futbolcular kendilerini yere bıraktı.

Lig bitimine 5 hafta kala Beşiktaş için çok kritik bir mücadele olacaktı Fenerbahçe maçı. Kazanırsa şampiyonluk yolundaki en yakın rakibiyle puan farkını 4'te tutacaktı. Fenerbahçe ise kazanırsa 2.'lik için şansını zorlamaya devam edebilecekti. Böylesine kritik bir maç öncesi iki takımda sahada bulunacaklar değil yer alamayacaklar konuşuluyordu. Sarı lacivertli ekipte Mehmet Topal'ın, Siyah beyazlı takımda Atiba'nın yokluğunu kim dolduracaktı? İki takımda da o bölgede oynayan oyuncular maçın kaderini belirledi.

Fenerbahçe'de Roman fazla defansiflik katarken Tolgay ise Beşiktaş'a hücumda zenginlik kazandırdı. İlk yarıda Beşiktaş'ın daha baskın oynayabilmesinin nedeni Oğuzhan ve Tolgay'ın yaratacılığındandı. Sık sık sağ kanadı kullanan Beşiktaş, golü de Tolgay'ın defansın arkasına kaçırdığı Quaresma'nın pasıyla Aboubakar'ın ayağından geliyordu, hem de ilk yarının son dakikasında.

Gol atmak için harika bir zamanlamada bulunmanın avantajıyla ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, ilk 15 dakika içinde skoru yükseltebilirdi. Salih ve Ozan'ın Fenerbahçe'ye gençlik katması oyunu dengeledi. Maç bu sefer karşılıklı ataklara dönmeye başladı. Bir yerden Sow, bir yerden Babel, bir yerden Lens, bir yerden Quaresma karşılıklı tehlikeler yaratıyordu. Volkan Demirel, Ryan Babel'in beklenmedik şutunu nefis çıkarırken diğer pozisyonlarda da kalesine duvarı örüyordu. Tolgay'ın çıkması, Necip'in katılımıyla Beşiktaş'ın direnci de arttı.

Emenike'yle girdiği pozisyonu değerlendiremeyen Fenerbahçe önce Skrtel'in, sonra da Josef'in kırmızı kart yemesiyle uzatmalarda 9 kişiyle sahadayken bir anlık Fabri, Marcelo anlaşmazlığı topu Beşiktaş'ın ağlarına yollarken sahanın en uzun adamı Atınç'ı bile kendini çaresizce denizlere bıraktırıyordu ve ardından herkesi.


Volkan Ağır Kimdir?

1987 İstanbul doğumlu. 2006 yılından bu yana blog yazıyor. 2008 yılında Cumhuriyet gazetesi Spor Servisi'nde muhabirliğe başladı. O günden bu yana yoğunlukla spor muhabirliği yapıyor. Serbest muhabir olarak 2014 yılında Dünya Kupası'nı Brezilya'da, 2015 yılında Copa America'yı Şili'de takip etti. 2011 yılından bu yana Açık Radyo'da her pazartesi günü 19.30'da Efektifpas isimli spor programını sunuyor. Gazete Duvar'da haftalık, zaman zaman da çeşitli yayınlara özel konularda haberler hazırlıyor. Zaman zaman da kendisine dokunan sosyal ve toplumsal olaylar hakkında da yazıları ve haberleri çeşitli medyalarda yayınlanıyor. 2016 Ekim ayından bu yana Almanya'da Köln'de yaşıyor.