'YAŞ'ta ihraç edilecekleri belli olunca kesin zamanı belirlediler'

Darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırıyla davaya bugün görüldü. Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özen, "Kesin zamanın belirlenmesine ilişkin olarak esas faktör, TSK içerisindeki FETÖ unsurlarının yaklaşan yüksek askeri şurada ordudan ihraç edileceğinin belirlenmesi olmuştur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıyla ilgili davaya devam edildi. Savcı, Hüseyin Yılmaz için beraat ve tahliye isterken; mahkeme başkanı duruşmayı yarına erteledi.

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişi yargılanıyor. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, sanıkların FETÖ ile bağlantıları, suikast girişimindeki faaliyetlerine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Duruşmada ayrıca Başbakanlık adına avukat Halit Çokan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak adına da avukat Ahmet Özen esas hakkındaki beyanlarını sundu. Avukatlar, sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

'ESAS FAKTÖR İHRAÇ EDİLECEK OLMALARI'

Avukat Ahmet Özen, esas hakkındaki beyanında, "Darbe girişiminin zamanlamasına karar verirken, genel kolluk kuvvetlerinin yurt savunması, milli savunma, jeopolitik sorunlar yaşandığı zamanı kendisinde en elverişli zaman olarak tercih etmiştir. Kesin zamanın belirlenmesine ilişkin olarak esas faktör, TSK içerisindeki FETÖ unsurlarının yaklaşan Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ordudan ihraç edileceğinin belirlenmesi, MİT TIR'ları soruşturmasının geldiği nokta, Hrant Dink soruşturmasının ucunun jandarmaya kadar dayanıyor olması olmuştur" dedi.

Darbe sanıkları duruşmada kulaklarını tıkadıDarbe sanıkları duruşmada kulaklarını tıkadı

'GÜLEN'İN DOSYASI AYRILSIN'

Duruşmada söz alan cumhuriyet savcısı Ali Cenk Düzgün, firari sanıklar Fethullah Gülen, Burkay Karatepe ile Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasını, sanık Hüseyin Yılmaz'ın beraatine ve tahliyesine, diğer tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi. (MUĞLA/DHA)