İhraç edilen akademisyenlere meslektaşlarından destek

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde görevli akademisyenler, ihraç edilen meslektaşları ile dayanışma içinde olacaklarını açıkladı. Açıklamada, "Meslektaşlarımızın ihracının üniversitenin ve fakültemizin geleceği açısından da ciddi bir tehlike oluşturduğunu hatırlatmak istiyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ankara Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Fakültesi’nden akademisyenler, KHK’lerle görevlerine son verilen akademisyenlere destek verdi.

Meslektaşlarının asılsız bir suçlamayla ihraç edildiğini savunan akademisyenler, “Meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyurmayı; eleştirel düşüncenin, akademik özgürlüklerin ve meslek onurumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden ihraç edilen tüm meslektaşlarımızın ihracının üniversitenin ve fakültemizin geleceği açısından da ciddi bir tehlike oluşturduğunu hatırlatmak istiyoruz” dediler.

672 ve 679 sayılı KHK’lerle A.Ü. İLEF’ten 7 akademisyen ihraç edilmişti.

İLEF’ten akademisyenlerin yaptığı açıklama ve imzalayanlar şöyle:

“Değerli meslektaşlarımız, fakültemizin değerli öğretim elemanları Doç. Dr. Gülseren Adaklı, Doç. Dr. Sevilay Çelenk Özen ve Doç. Dr. Tezcan Durna, Arş. Gör. Vahdet Mesut Ayan, Arş. Gör. Burçin Kalkın Kızıldaş, Arş. Gör. Bahar Şimşek, Dr. İlkay Kara KHK’larla üniversiteden ihraç edildi.

Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere veda töreniAnkara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere veda töreni

Asılsız bir suçlamayla meslekten ihraç edilen meslektaşlarımız, iletişim alanına önemli katkıları olan, fakültemizin lisans, yüksek lisans ve doktora derslerini yıllarca özveriyle yürütmüş, tez danışmanlıklar yapmış, tez jürileri olmuş değerli akademisyenlerdir. KHK ile kendilerine atfedilen “terör örgütlerine üyelik, mensubiyet, iltisak yahut bunlarla irtibat” suçlaması haksız ve kabul edilemez bir suçlamadır.

Bizler Ankara Üniversitesi öğretim elemanları, yıllardır birlikte çalıştığımız, akademik üretkenliğine, emeğine ve insanlığına tanıklık ettiğimiz meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyurmayı; eleştirel düşüncenin, akademik özgürlüklerin ve meslek onurumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden ihraç edilen tüm meslektaşlarımızın ihracının üniversitenin ve fakültemizin geleceği açısından da ciddi bir tehlike oluşturduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları

Prof. Dr. Nurcan TÖRENLİ

Prof. Dr .L. Funda ŞENOL CANTEK

Prof. Dr. Ülkü DOĞANAY

Prof. Dr. Funda BAŞARAN

Prof. Dr. Nejat ULUSAY

Prof. Dr. Nur Betül ÇELİK

Prof. Dr. Bedriye POYRAZ

Prof. Dr. Mine GENCEL BEK

Doç. Dr. Burcu SÜMER

Yrd. Doç. Dr. Cenk SARAÇOĞLU

Yrd. Doç. Dr. Sevgi CAN YAĞCI AKSEL

Yrd. Doç. Dr. Şerife ÇAM

Yrd. Doç. Dr. Eren YÜKSEL

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan TAŞ

Yrd. Doç. Dr. Halise KARAASLAN ŞANLI

Yrd. Doç. Dr. Tuğba TAŞ

Öğr. Gör. Reyya ADVAN KOYUNCU

Öğr. Gör. Gül KEÇELİOĞLU

Öğr. Gör. Mehmet SOBACI

Dr. Hakan YÜKSEL”

Geleceğe bakıyorum, gözlerim kapalı...Geleceğe bakıyorum, gözlerim kapalı...