Ankara Üniversitesi'nde ihraç edilen akademisyenlere veda töreni

Son KHK’lerle ihraç edilen akademisyenler, öğrencileri ve çalışma arkadaşları tarafından uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol

Serkan Alan

ANKARA - Ankara Üniversitesi’nde görev yapan ve "Barış Bildirisi"ni imzalayan 9 akademisyen, yayınlanan son KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ihraç ihraç edildi. Öğrenciler ve çalışma arkadaşları akademisyenler için bir veda töreni düzenledi.

İhraç edilen akademisyenler odalarındaki eşyaları topladıktan sonra, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ihraçlar hakkında açıklamala yapıldı.

Son KHK ile ihraç edilen Ar. Gör. Bahar Şimşek, Ar. Gör. Burçin Kalkın Kızıldaş, Ar. Gör. Cenk Yiğite, Öğr. Gör. Faruk Alpkaya, Prof. Dr. Işıl Ünal, Yrd. Doç. Dr. Özlem Albayrak, Doç. Dr. Sevilay Çelenk, Doç. Dr. Süreyya Karacabey, Doç. Dr. Tezcan Durna’nın yanı sıra önceki KHK’lerle açığa alınan ve ihraç edilen akademisyenler de veda için fakülteye geldi.

ankara-universitesi-3

'BU ÜLKENİN SU GİBİ EKMEK GİBİ BARIŞA İHTİYACI VAR'

Eylül ayındaki KHK ile ihraç edilen Doç. Dr. Gülseren Adaklı, “İstediğimiz şey barıştı ve şu an hâlâ ihtiyacımız olan şey de barış. Bundan vazgeçmedik ve sözümüzün arkasında durduk. Bu yüzden atıldık ve bunun başka bir nedeni yoktur. Sadece barış istedik. Bu ülkenin su gibi ekmek gibi barışa ihtiyacı var. Bizi hiçbir yerden, bu mücadelenin içerisinden atamayacaklar’’ dedi.

ankara-universitesi-2

'BEN BARIŞ BİLDİRİSİNİ İMZALADIĞIM İÇİN ATILDIM'

Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter ise, “Bir takım soruşturma süreçleri, mobbing süreçleri bunlar benim atılma sürecimdir. Neden atıldığımı hepimiz biliyoruz. Ben Barış Bildirisi imzacısı olduğum için atıldım. Ben Eğitim-Sen üyesi olduğum için atıldım. Ben devrimci olduğum için atıldım. Ben sosyalist olduğum için atıldım” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yoğun katılımı eşliğinde gerçekleşen veda töreninde akademisyenler, öğrencilerin ve çalışma arkadaşlarının söylediği şarkılar eşliğinde uğurlandılar. (DUVAR)