İneklere gözlükle yaz simülasyonu: Anksiyete azaldı, sütleri arttı!

Rusya'da bir çiftlikteki ineklere sanal gerçeklik gözlüğüyle 'yaz mevsiminde tarla' simülasyonu izlettiriliyor. Rus Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın desteklediği araştırma, ineklerin anksiyeteleri azaldığında daha fazla süt verdiğini ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da bir çiftlikte, ineklerin anksiyetesini azaltmak için sanal gerçeklik gözlüğü kullanılıyor. Rus Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın bir araştırması kapsamında hayata geçirilen uygulamada, ineklerde anksiyete ile verdikleri süt arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

Moskova yakınlarındaki RusMoloko çiftliğindeki deneylerde, ineklerin kafa yapılarıyla uyumlu olarak üretilen gözlüklerde, 'yaz mevsiminde tarla' simülasyonunun gösterildiği açıklandı.

Bakanlık açıklamasında, bu simülasyonun ineklerin duygu durumunu olumlu yönde değiştirdiği ve verdikleri sütün ciddi ölçüde arttığı belirtildi. Açılamada, ineklerin sakin bir atmosferde yaşamaları halinde sütlerinin miktarının arttığı, bazen kalitesinin de yükseldiği belirtildi.

Rusya'daki araştırmacılar, olumlu sonuçların uzun vadedeki incelemelerde de sürmesi durumunda projesi başka çiftliklere taşımak istediklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)