Çavuşoğlu'ndan Kotzias'a: Şımarık çocuğa iyi anlatsınlar

Yunan Bakan Kotzias'ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak Ziyareti ile ilgili 'İstese de adaya gidemezdi' sözlerini Çavuşoğlu yanıtladı; "Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kardak Krizi'nin yıl dönümünde Türkiye-Yunanistan arasında yaşanan gerginlik siyasi alanda devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a yakınlarına gemi ile yaptığı ziyarete dair 'İstese bile adaya çıkamazdı' sözlerini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar" dedi.

Yunan botu Hulusi Akar'ın önünü kestiYunan botu Hulusi Akar'ın önünü kesti

'BİZİ ZAYIF ZANNEDİYORLAR'

İki ülkeyi 1996 yılında savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın gemiden hatıra fotoğrafı çektirmesi, sonrasında Yunan Bakan Kotzias'ın helikopter ile çelenk atması ve ardından karşılıklı yapılan açıklamalar Ege Denizi'nde tansiyonu yükseltiyor. Kotzias'ın, "İstese bile adaya çıkamazdı, biz önlemlerimizi almıştık. Türkiye hata yapıyor. Ekonomik krizde olduğumuz için ülkemizin güvenliği konusunda zafiyetlerimiz olduğumuzu düşünüyor" sözlerini Çavuşoğlu yanıtladı.

'Yunan bakanın helikopterini Türk jetleri taciz etti''Yunan bakanın helikopterini Türk jetleri taciz etti'

'TÜRK ASKERİNİN NE YAPABİLECEKLERİNİ EN İYİ ONLAR BİLİR'

Çavuşoğlu, iki ülke insanları arasında iyi ilişkilerin hatta çok benzer yanların olduğunu ancak 'bir tane şımarık bir çocuğun da bunların hepsini gölgelemesine' Yunanistan'ın izin vermemesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Biz böylesine bir zihniyetle belli yarışlar içine girmeyiz. Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar" dedi. (DIŞ HABERLER)