Yunan botu Hulusi Akar'ın önünü kesti

Genelkurmay Başkanı Akar, Kardak Kayalıkları'na giderken bir Yunan botu önünü kesti. Yaklaşık yarım saat süren gerginlikten sonra Akar, Bodrum'a geri döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Kardak krizinin yıldönümünde Ege'deki Kardak Kayalıkları'na gitti. Bir Yunan botu Akar'ın önünü kesince gergin anlar yaşandı.

1996 yılında Ege'deki Kardak kayalıkları nedeniyle çıkan kriz sarısında bir Yunan helikopteri düşmüş, 3 Yunan subayı yaşamanı yitirmişti. Olayın yıl dönümünde, Kilim Adası'nda anma törenleri düzenlendi.

Saat 12.00 sıralarında bir Yunan botu, Kardak yakanlarında, Genelkurmay Başkanı Akar'ı taşıyan hücum botunun önüne geçti. Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

Yarım saat süren gerginlikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar, Bodrum'a geri döndü.  

TSK'DAN AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) bir açıklama yapıldı. TSK açıklaması şöyle:

"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı bağlısı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

Ziyaret sırasında Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait iki hücumbot ile seyir icra edilmiştir.Orgeneral Akar, TSK olarak Ege Denizi'nde icra etmiş olduğumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduğumuzu belirtmiştir.

İlaveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK’nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurgulamıştır. Orgeneral Akar, ayrıca TSK’nın bölgemizde etkin, caydırıcı ve saygın bir güç olduğunu da ifade etmiştir.

YUNANİSTAN SAHİL GÜVENLİK BOTUNA ENGELLEME

Akar'ın botunun engellenmesinin ardından başlayan gerginlik, Yunanistan’a ait sahil güvenlik gemisinin engellenmesi ile devam etti. Yunanistan’a ait sahil güvenlik gemisinin, Kardak Kayalıklarına yaklaşması Türk sahil güvenlik botu tarafından engellendi. (DHA, HABER MERKEZİ)