Zonguldak'ta sel: İki hastaneyi su bastı 4 ilçeye elektrik verilemiyor

Selin vurduğu Zonguldak'ta trafo merkezleri su altında kaldı. Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına enerji verilemiyor. Gökçebey ve Devrek devlet hastanelerini de su bastı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta yaşanan sel nedeniyle trafo merkezleri su altında kaldı, Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli ilçelerinin bir kısmına geçici olarak enerji verilemiyor. 

Valilikten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılacağı şeklinde sosyal mecralarda yapılan paylaşımların asılsız olduğu belirtildi. Bu paylaşımlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği aktarılan açıklamada, "Trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilememektedir. Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

ACİL SERVİSLER SU ALTINDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gökçebey ve Devrek devlet hastanelerinde su baskını yaşandığını, acil servislerin kullanım dışı kaldığını açıkladı. Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Acil servisler geçici olarak kullanım dışı kalmış, olay sebebiyle 37 ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır" dedi. (HABER MERKEZİ)