Bakan Yerlikaya'dan Bartın için yeni uyarı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sel felaketinin vurduğu Bartın için yeni yağış uyarısı yaptı: Yağışların yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor. Temkinli olalım; uyarıları dikkate alalım...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bartın’da etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı Kemerköprü bölgesinde taştı; sokaklar, evler ve işyerleri su altında kaldı.

Kuvvetli yağış nedeniyle Bartın Irmağı'nın su seviyesi 8 metre yükseldi, taşma riskine karşı evlerin bodrum katları ve işyerleri boşaltıldı. Irmak boyunda yürüyüş yolları, banklar ve iskeleler ile gezi alanları su altında kaldı.

Emniyet ekiplerinin tedbir aldığı bölgedeki tüm araçlar kaldırıldı, ırmak boyu yaya ve araç girişine kapatıldı.

Etkisini devam ettiren yağışlarla su seviyesinin 10 metreyi aşması sonucu ırmakta taşkın yaşandı. Akarsu çevresindeki taksi ve dolmuş durağı ile market, lokanta gibi iş yerleri su bastı.

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte selden etkilenen Bartın'da incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Valiliklerimiz ve AFAD koordinesinde Devletimiz bütün kurumlarıyla bölgede. 23 vatandaşımız helikopter, 73 vatandaşımız ise bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. Şu an itibarıyla şükürler olsun can kaybımız yok." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya yeni yağış uyarısı da yaptı: "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün son 24 saatteki verilerine göre Bartın ilimizde metrekare başına; Bartın Merkez: 134.8, Amasra: 182.4, Arıt: 147.6, Kozcağız: 129.2, Kurucaşile: 119.2, Hasankadı: 101.6, Ulus: 91.2 kg yağış düştü. Yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Lütfen, temkinli olalım; uyarıları dikkate alalım." (HABER MERKEZİ)