Ziyaret bilmecesi: İmamoğlu ve Yavaş Akşener’le görüşmedi

İmamoğlu ile Yavaş’ın Akşener’i ziyaret edeceği haberi CHP tarafından doğrulanmasına karşın gerçekleşmedi. İddiaya göre CHP’nin ziyarete yönelik açıklaması İYİ Parti’yi rahatsız etti

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na dair açıklamaları ve cumhurbaşkanı adayı olarak CHP’li iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı önermesi üzerine CHP’nin belediye başkanları Ankara’ya geldi. CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen belediye başkanları Kılıçdaroğlu’na desteklerini iletti.

İlerleyen saatlerde CHP’nin Kılıçdaroğlu ile görüşen 10 belediye başkanının İYİ Parti Genel Merkezi’nde Akşener’le görüşeceği yönünde bir iddia basına yansıdı. CHP Genel Merkezi’nden yapılan bilgilendirmede “Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın, İYİ Parti Genel Merkezine bir ziyareti planlanmamaktadır” denildi.

 

CHP GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI: ADAY OLARAK KILIÇDAROĞLU’NU GÖRMEK İSTEDİKLERİNİ İLETECEKLER

Tüm büyükşehir belediye başkanlarının ziyaretinin söz konusu olmadığı ifade edilen bu açıklamanın ardından sadece Yavaş ve İmamoğlu’nun Akşener’le görüşeceği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nden yapılan ikinci bilgilendirmede, bu görüşme doğrulandı.

CHP’den paylaşılan bilgi notunda İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine Kılıçdaroğlu’nun olumlu yaklaştığı belirtilerek, "Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin malumudur" denildi.

İYİ PARTİ: NE BİZİM NE DE BELEDİYE BAŞKANLARININ BİR TALEBİ OLDU

İYİ Parti Genel Merkezi’nde Genel İdare Kurulu Toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Yavaş ve İmamoğlu arasında bir görüşme gerçekleşeceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Zorlu, “Ne bizim böyle bir talebimiz olmuştur ne de kıymetli belediye başkanlarının bizden bir talebi olmuştur. Şu anda kamuoyunda dolaşan bu bilgilerin hiçbirisi 10 belediye başkanı da dahil, değerli iki belediye başkanının da ziyaretleri ile ilgili bilgiler ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

'CHP’NİN BİLGİ NOTUNDAKİ BAZI İFADELER İYİ PARTİ’Yİ RAHATSIZ ETTİ' İDDİASI

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Merkezi’nden yapılan ve görüşmeyi doğrulayan bilgi notundaki “İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler" cümlesi İYİ Parti’yi rahatsız etti. Bunun üzerine İYİ Parti’den iki başkana ziyaretin yapılmaması yönünde mesaj gittiği ve ziyaretin bu nedenle iptal olduğu iddia edildi.

Ne olmuştu? 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olarak işaret ettiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, gece saatlerinde yaptıkları sosyal medya paylaşımlarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'na desteklerini yinelemişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdaroglu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur. Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum" demişti.