Zelenskiy'den Orban'a: Macaristan halkı Ukrayna'yı destekliyor, politikacılar gidicidir

Zelenskiy yaptığı son açıklamada Macaristan Başbakanı Orban'a tepki gösterdi. "Avrupa'da Putin'i destekleyen tek kişi Macaristan Başbakanı" diyen Zelenskiy, "Politikacılar gidicidir" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı son videoda Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Rusya'yla ilgili tutumuna tepki gösterdi. Zelenskiy, "Avrupa'da, Putin'i destekleyen tek kişi Macaristan Başbakanı. Savaşı durdurmak için çaba göstermediler. Bütün Avrupa barış istiyor" açıklaması yaptı.

'TÜM AVRUPA SAVAŞI DURDURMAYA ÇALIŞIYOR, BUDAPEŞTE NEDEN KARŞI?'

Macaristan halkının Ukrayna halkını desteklediğini söyleyen Zelenskiy, "Tüm Avrupa, savaş alanının Mariupol'dan Budapeşte'ye, Harkov'dan Krakov'a veya Çernihiv'den Vilnius'a taşınmasını istemiyor. Tüm Avrupa savaşı durdurmaya, barışı yeniden sağlamaya çalışıyor. O halde Budapeşte neden tüm Avrupa'ya, tüm uygar ülkelere karşı? Bizim için önemli olan halkın görüşüdür. Ukrayna halkı Macaristan halkını destekliyor. Macar halkı Ukrayna halkını destekliyor. Politikacılar gidicidir” ifadelerini kullandı.

'DÜŞMAN DOĞUDA BASKIYI ARTIRIYOR'

Zelenskiy, açıklamasında ülkedeki son askeri duruma ilişkin de bilgiler verdi. Rusya’nın Donbass Bölgesi ve ülkenin güneyini ele geçirmeyi amaçladığını söyleyen Zelenskiy, "Düşmanın doğudaki baskıyı artıracak rezervleri olduğunun farkındayız. Rus birliklerinin amacı nedir? Hem Donbass'ı hem de Ukrayna'nın güneyini ele geçirmek istiyorlar. Bizim amacımız nedir? Özgürlüğümüzü sağlamak, topraklarımızı ve insanlarımızı korumak. Kahramanlarımız Mariupol'de düşman birliklerinin önemli bir bölümünü geride tutmaya devam ediyor" açıklaması yaptı. 

Ukrayna'nın müttefiklerinden destek alamadığını da yineleyen Zelenskiy, “Ne yazık ki, Ukrayna henüz yeterince modern füzesavarlar ve uçaklar alamadı. Ortaklarımızın sağlayacağı şeyleri alabilirdik. Bunu hala yapabilirler" dedi. 

'SUMİ VE ÇERNİHİV'DE KISMEN KONTROL SAĞLANDI'

Ukrayna ordusunun Sumi ve Çernihiv'de bazı noktaları geri aldığını belirten Zelenskiy,  “Savunucularımız Sumi ve Çernihiv bölgelerindeki bazı alanların kontrolünü ele geçirmeye devam ediyor. Geçici olarak işgal edilen bölgelerde giderek daha fazla Ukrayna ulusal bayrağı dalgalanıyor. Topraklarımızı basitçe terk edeceklerine dair boş umutlara sahip olmamalıyız. Bu nedenle her birimiz elimizden gelen her şeyi yapmaya devam etmeliyiz. Her açıdan mümkün olduğunca silahlı kuvvetlerimizi desteklememiz, ekonomimizi geliştirmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler zelenskiy orban