Zelenskiy ablukadaki Mariupol için 'esir takası' önerdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Mariupol'de abluka altındaki Ukraynalı sivil ve askerleri, Rusya ordusunun geride bıraktığı ölü ve yaralılarla değişmeğe hazır olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kiev'i ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında Batının Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan bahseden Zelenskiy, altıncı paketin petrol ve gaz ithalatı da dahil olmak üzere tam bir enerji ambargosunu içermesini arzu ettiklerini, petrol ambargosu olmadan paketin güçlü olmayacağını söyledi.
Rusya'nın, "müzakere süreci kapsamında Ukrayna'ya taslak bir belge ilettik" şeklindeki açıklamasını "Bu konuda hiçbir şey duymadım. Bize bir şey vermediklerine eminim" diyerek yalanlayan Zelenskiy, büyük kısmında kontrolü kaybettikleri Mariupol'e ilişkin şunları söyledi: "Mariupol'da durum kötüye gidiyor. Maalesef orada olumlu bir sonuç alamıyoruz. Şehrin ablukasını henüz kaldıramadık. Bunun iki yolu var. Birincisi bize ağır silah yardımlarının sağlanmasıdır. İkincisi ise diplomatik yol. Fakat Rusya henüz bunu kabul etmiyor." 

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel Kiev'i ziyaret etti. 

Ukrayna lideri, Mariupol'de hala Ukrayna askerlerinin direniş gösterdiğini hatırlatarak hem askerlerin hem de sivillerin ablukadan çıkarılması için "Rus ordusu ölülerini ve yaralılarını bırakıp gitti. (Bunlarla) hem askerlerimizi hem de sivillerimizi değişmeye hazırız" dedi. (HABER MERKEZİ)