Zelenskiy: Rusya'nın kullandığı silahlara erişimimiz olsaydı savaşı çoktan bitirmiş olurduk

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ortaklarımızın sahip olduğu ve Rusya'nın kullandığı silahlarla aynı silahlara erişimimiz olsaydı, bu savaşı çoktan bitirmiş ve barışı getirmiş olurduk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, günlük ulusa sesleniş konuşmasında 55'inci günü geride bırakan savaşı değerlendirdi. 

Ukrayna ordusunun taktik ve bilgelikteki avantajının açık olduğunu, tüm halkın cesurca savunma yaptığını söyleyen Zelenskiy, "Bizim ihtiyacımız olan, ortaklarımızın sahip olduğu ve Rusya'nın kullandığı silahlarla aynı tüm silahlara erişimimiz olsaydı, bu savaşı çoktan bitirmiş ve barışı getirmiş olurduk" dedi.

"Bu savaşta Rus ordusu, kendisini sonsuza kadar dünya tarihine belki de dünyanın en barbar ve insanlık dışı ordusu olarak yazacaktır" ifadesini kullanan Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da sivillerin kasten öldürülmesi, yerleşim alanlarının, sivil altyapılarının tahrip edilmesi ve uluslararası sözleşmelerle yasaklananlar da dahil olmak üzere her türlü silahın kullanılmasında Rusya ordusunun imzasının bulunduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)