Yunanistan'la aşı diplomasisi: Sertifikalar karşılıklı tanınacak

Türkiye ile Yunanistan, birbirlerinin aşı sertifikalarını karşılıklı tanıyacak. Atina'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu mutabakat turizm sektörümüze olumlu etki yapacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Yunanistan, birbirlerinin aşı sertifikalarını karşılıklı olarak tanıma konusunda anlaşmaya vardı. Açıklama, Atina'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısında yapıldı. Dendias'ın Ankara ziyaretinde iki bakan arasında yaşanan tartışmanın ardından bu kez samimi bir atmosfer olması da dikkat çekti.

ÇAVUŞOĞLU: ARTIK SOMUT PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

Aşı anlaşmasını ev sahibi ülke olarak açıklayan Dendias, "Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşmaya vardık" derken, Çavuşoğlu,da "Artık somut projeler üzerinde çalışmaya başladık. Aşıların karşılıklı tanınmasına karar verdik" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, 'Bugün vardığımız bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu etki yapacaktır' dedi.

Siyasi ve askeri diyaloğun tüm kanallarda devam ettiğini de belirten Çavuşoğlu, 'Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve ikili ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için diyaloga, görüşmelere hazırız" dedi. Çavuşoğlu "Artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. 25 maddede görüş birliğine vardık" diye konuştu.

MİÇOTAKİS-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ Mİ YAPILACAK?

Dendias ise iki ülke arasında 'ciddi görüş ayrılıklarının sürdüğünü' belirtse de bunları aşmak için çalışacaklarını vurguladı. Yunan bakan, bugünkü görüşmenin iki ülke arasındaki ilk müzakere sürecini ve zaman içinde olası bir normalleşmeyi başlatma girişimi olduğunu söyledi. Dendias, Çavuşoğlu ile temaslarının, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında haziran ortasındaki NATO zirvesinde bir görüşmenin planlanması açısından bir şans sunduğunu da belirtti.  

SARILARAK AYRILDILAR

Dendias'ın nisan ortasındaki Türkiye ziyareti sırasında iki bakanın ortak basın toplantısına canlı yayında yaşanan tartışma damga vurmuştu. Bu kez bakanların sarılarak ayrılması dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)