Yunanistan'daki çete hesaplaşmasında köstebek iddiası: Çarpı konulmuş

Yunanistan'daki çete hesaplaşmasının detayları gündeme gelmeye devam ediyor. 6 kişinin ölümünde Türk vatandaşı köstebek iddiası araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Artemida'da geçtiğimiz pazartesi günü ‘Ölüm Çetesi’ adıyla bilinen suç örgütünün lideri Barış Boyun’un 6 adamı infaz edildi. İnfazın ardından örgüte ve hesaplaşmaya ilişkin detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. İnfazlara örgütün içine sızmış başka çeteden bir köstebeğin zemin hazırladığı iddia ediliyor. Saldırganların ‘Anucur Çetesi’ lideri Halil Ay’ın adamları olabileceği üzerinde duruluyor.

HalkTV'nin Yunan medyasından aktardığı habere göre, polis Artemida’daki saldırıdan bir saat sonra Midilli Adası'na bilet alan ve birkaç saat sonra da Atina Havalimanı'nda; saldırıda kullanılanlara benzer 9 mm’lik 4 mermi ve 2 adet sahte Portekiz pasaportu ile yakalanan 32 yaşındaki bir Türk vatandaşının ‘Ölüm Çetesi’ ile ilişkisi olduğundan şüphelendi.

KÖSTEBEK İDDİASI

Hürriyet Gazetesi'nden Yorgo Kırbaki ve Çetin Aydın'ın haberine göre Yunan polisi, adı açıklanmayan Türk vatandaşının önce çeteye sızıp sonra çete üyelerinin nerede gizlendiklerini saldırganlara söylemiş olabileceği ihtimalini araştırıyor.

İNTİKAM MI?

Yunan polisi ayrıca, saldırganların 6 Ağustos’ta Fransa’da öldürüldüğü söylenen ‘Anucur Çetesi’ lideri Halil Ay’ın adamları olabileceği ve saldırının intikam amaçlı gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

‘Ölüm Çetesi’nin öldürülen 6 üyesinin cep telefonları incelemeye alındı. Tanıkların, saldırıdan sonra olay yerinden hızla uzaklaştığını gördükleri siyah renkli bir araç ve bir motosiklet de aranıyor.

Saldırganların yaklaşık 35-40 saniyede 60 kez ateş ettikten sonra kaçtığı düşünülüyor. Ayrıca, öldürülen 6 kişinin kaldıkları ve saldırı yerinden birkaç yüz metre mesafede bulunan evde yapılan aramada, önemli bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Mermi kovanların balistik incelemesi ise saldırıda 3 tabanca kullanıldığı sonucu verdi.

SON FOTOĞRAFLARINDA BAŞLARINA ÇARPI KONULMUŞ

Soruşturma sürerken ölenlerin birlikte görüldükleri bir fotoğraf karesi TikTok’ta paylaşıldı. Yunanistan’da olaydan önce bir evin önünde çekildiği öne sürülen fotoğraftaki kişilerin başlarına birer çarpı işareti konulduğu görülüyor. Bu paylaşımlarda, “Barış Boyun ve Daltonların kardeşleri infaz edildi”, “İntikam güzel şeydir düşmanın bile olsa arkasından küfür edilmez” ifadeleri dikkat çekti.

Saldırının rakip gruplar tarafından organize edilerek yapıldığına yönelik iddialar ortaya atılırken, öldürülen kişilerin bir süre önce İtalya’da tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakılan Barış Boyun’la görüşmeye gittikleri de öne sürülüyor. Yunan polisinin, konuya ilişkin olarak İnterpol üzerinden Türk polisiyle bilgi alışverişinde bulunduğu belirtildi.

SUÇ KAYITLARI KABARIK

Öldürülen Abdurrahman Tekru’nun 25 suçtan 16 aranma kaydı, Burak Tahmaz’ın 32 suçtan ve 6 aranma kaydı, Ozan Kaan Tozlu’nun 13 suçtan ve 2 aranma kaydı, Dorukhan Ersu Büyüktunç’un 15 suçtan ve 7 aranma kaydı, Ömer Kanza’nın ise 6 suçtan 2 aranması olduğu belirtildi. Suç kayıtları arasında cinayet, yaralama, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve hırsızlık gibi suçlar yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan 43 kilometre uzaktaki tatil cenneti Artemida'da 11 Eylül Pazartesi günü 18.30 sıralarında sahte Alman plakası takılmış bir araç, Arionos sokağında kimliği belirsiz kişilerce tarandı. Araçtaki Abdurrahman Tekru (22), Doruk Ersu Büyüktunç (31), Ozan Kaan Tozlu (24), Barış Çağan, Ömer Kanza (24) ve Burak Tahmaz (23) öldü. Öldürülenlerin, İtalya’da İnterpol tarafından yakalanan Barış Boyun’un elebaşılığını yaptığı ‘Ölüm Çetesi’nin üyeleri olduğu ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)