Yunanistan'daki çete çatışması: 'İnfazı eski bakana yakın grup yaptı'

Yunanistan'da suç örgütü lideri Barış Boyun'a yakın olduğu belirtilen 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili konuşan bir isim, saldırı için "Eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Loutsa bölgesinde 12 Eylül günü altı Türkiye vatandaşının uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Sahte kimlikle İtalya'ya geçmeye çalıştıkları belirtilen 6 kişinin kırmızı bültenle aranan İtalya'daki suç örgütü lideri Barış Boyun'un ekibinden oldukları ifade edildi.

'KİMİN NEYİN TALİMATINI VERDİĞİNİ BİLİYORUZ'

Silahlı saldırıyla ilgili Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Boyun'a yakın bir isim, Barış Boyun’un "çok üzgün" olduğunu belirterek “İçlerinden sadece Ersu Büyüktunç, Barış Boyun’un çok yakınıydı. Asıl hedefte Ersu’ydu diyebiliriz. Diğerleriyle bir ilgisi yoktu. Bu cinayet geçmişten bugüne gelen bir husumetten yaşandı. Barış Boyun daha önceden Şahinler grubuna yakındı. Daha sonra onlardan da bir kopuş yaşadı. Ancak bu cinayet Şahinler sürecinde Boyun’un duruşuna dayanıyor. Tabii ki infazı Şahinler yapmadı. Ancak eski bir bakana yakınlığıyla bilinen grup yaptı. Bizler kimin neyin talimatını verdiğini biliyoruz” dedi.

'KÜRT OLMASI NEDENİYLE CAMİADA SORUNLAR YAŞADI'

Saldırının zamanlamasının da manidar olduğuna dikkat çeken Boyun'a yakın isim, “Böyle yoğun bir gündem de bu olay yaşandı. Barış Boyun Kürt kökenli bir vatandaş. Bu camia da bu nedenle sorunlar yaşadı. Rahatsızlık duydular. İnfaz edilen gençlerin arabasında valizler vardı. Üzerlerinde ise sahte kimlik vardı. Şimdi onların kim oldukları tespit edilecek ve sonrasında defnedeceğiz. Gençlerin tek amacı vardı. Türkiye’den İtalya’ya gelerek iltica etmekti” ifadelerini kullandı.

'ESKİ MİTÇİ, YERLERİNİ KARŞI TARAFA BİLDİRMİŞ'

“Meslekten ihraç edilen eski MİT görevlisi olan Süleyman D. gençlere yardım ediyordu” diyen isim, “Gençleri İtalya’ya ulaştıracaktı. Ancak gençlerin yerini karşı tarafa bu şahıs bildirmiş. Şimdi bu şahıs Yunanistan’da gözaltında. Evinden yüklü miktarda para ve silah çıkmış. Tüm süreci takip ediyoruz. Ayrıca basında bizlerin infazı önceden haber aldığımız ve gençlere ‘kaçın’ mesajı attığımız yazıldı. Bu doğru değil” ifadelerini kullandı.

Boyun’a yakın isim, "Çatışmalar devam edecek mi?' sorusuna ise , “Onu biz değil Allah bilir” şeklinde yanıt verdi.