Yunanistan'da vaka sayısı artıyor: Tedbirler sıkılaştırılacak

Komşu Yunanistan'da, vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Yarından itibaren restoran, bar ve gece kulüplerinin yalnızca oturan müşterilere hizmet vereceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında tedbirlerin kademeli olarak gevşetildiği Yunanistan'da, vaka sayıları yeniden yükselişe geçti. Komşu ülkede son 24 saat içinde 1797 yeni vaka kaydedildi. Covid-19 kaynaklı ölü sayısı 12 bin 754'e, enfeksiyonlar 429 bin 144'e yükseldi.

Delta varyantı endişesinin de hakim olduğu Yunanistan'da, sağlık uzmanları, vakaların son günlerde artmasıyla beraber tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi. Enfeksiyonların gençler arasında yaygın olduğunu aktaran yetkililer, bunun sebebi olarak seyahat ve eğlence kısıtlamalarının kaldırılmasına işaret etti.

Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, yeni tedbirlerin yürürlüğe gireceğini duyurdu. "8 Temmuz'dan itibaren restoran, bar, gece kulüpleri ve diğer eğlence mekanları yalnızca oturan müşterilere hizmet verecek" diyen Hardalias, "Bu acil durum önlemleri, hepimizin daha özgür ve güvenli bir yaz geçirmesi için uygulanacak. Virüsün, gençler arasında yayılmasını engellemeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)